Tabu
Image default
lifestyle

Publicitarii anilor -™60 fac cea mai bună dramă

Date ca favorite în mai toate predicțiile de anul acesta, povestea publicitarilor din anii ’60 de pe Madison Avenue (de unde și titlul „Mad Men“), și istoria celui de-al doilea președinte al Statelor Unite, John Adams, au primit ce li se cuvenea în cadrul celei de-a 60-a ediții a Premiilor Emmy, care s-a desfășurat duminică, la Los Angeles.
 „Două drame despărțite de 200 de ani în istoria Americii și-au câștigat un loc pe lista recordurilor Emmy“, scrie Reuters.

Prima în cronologie, „John Adams“, producția HBO, a fost acoperită de cei mai mulți lauri: 13 statuete, printre care și acelea pentru Cea mai bună miniserie de televiziune, Cel mai bun actor (Paul Giamatti) și Cea mai bună actriță (Laura Linney) într-o miniserie.
 După un singur sezon, „Mad Men“, produs de AMC, a câștigat unul dintre cele mai râvnite titluri ale competiției, Cea mai bună dramă, în fața unor titluri precum ,,Dr. House’’, ,,Naufragiații’’ sau ,,Dexter’’.
A marcat, cu această ocazie, și o premieră la Emmy, devenind primul serial de televiziune, produs de o altă rețea decât HBO, care să câștige un astfel de premiu.
Drama a cules șase Premii Emmy anul acesta, iar în SUA se difuzează, în prezent, al doilea sezon.
Show-ul este răsfățatul criticilor, de la lansare, dar și al designerilor, care au apreciat atmosfera anilor ’60, re-creată în cele mai mici amănunte. Laurii pentru Cel mai bun actor într-o dramă s-a dus tot la AMC, mai exact la Bryan Cranston, pentru serialul „Breaking Bad“, care a luat încă o dată fața lui House, interpretat de Hugh Laurie, și chiar a colegului de televiziune Jon Hamm, protagonistul Don Draper din ,,Mad Men’’.
Omologul feminin al premiului s-a dus la Glenn Close, pentru rolul avocatului din „Damages“ al rețelei FX.
Al doilea ca număr de premii, „30Rock“, serialul Tinei Fey (cunoscută din ,,Saturday Night Live’’, ca scenaristă și actriță) a fost numit, pentru a doua oară, Cel mai bun serial de comedie, lăsând în urmă favoriți precum „The Office – US“, al NBC (difuzat pe Antena 1), sau producțiile HBO, aduse și în România, „Curb Your Enthusiasm“ și „Anturaj“.
Serialul, care a continuat trendul ratingurilor mici și în al doilea sezon, și-a luat revanșa pe podium, cu un total de șapte premii, bifându-le și pe cele importante.
Cel mai bun scenariu la un serial de comedie s-a dus la Tina Fey, iar titlul de Cea mai bună actriță într-un serial de comedie – tot la ea, lăsându-le în urmă pe Christina Applegate, Julia Louis-Dreyfus și America Ferrera.
Colegul de platou, Alec Baldwin, a primit statueta pentru Cel mai bun actor într-un serial de comedie, Steve Carell, șeful din ,,The Office US’’, ratând trofeul pentru al doilea an consecutiv. „30Rock“ a fost și el printre numele vehiculate de presă ca favorite în cursă, dar părerea criticilor a fost împărțită în ceea ce-l privește, unii dând șanse mai vechilor colegi de branșă, cum ar fi Larry David, aflat deja la al șaselea sezon cu show-ul său, „Curb Your Enthusiasm“.
„Pentru un gen aproape mort, comedia din prime time e plină de viață zilele astea.
Cu excepția «Figuranților» de pe HBO, toți candidații importanți la supremația categoriei s-au întors anul ăsta“, scriau cei de la ,,Hollywood Reporter’’ înainte de premiere.

Citeste articolul integral semnat de Alexandra Badicioiu pe Cotidianul.ro

ARTICOLE SIMILARE

Arnold Schwarzenegger se întoarce la actorie

realitatea

Sean Penn a salvat de sub ruine doi haitieni

realitatea

O scurtă istorie a ginului, din 1790 până astăzi

Tabu Tabu

Heidi Klum face striptease într-un videoclip. Si CANTA! (VIDEO)

Ce masuri are top-modelul Catrinel Menghia!

Inna şi Antonia, 24.000 de fani falşi?

Scrie un comentariu