Tabu
CULTURE

Sărbătoritul zilei

Jodie Foster, pe numele ei adevărat Alicia Christian Foster, s-a născut pe 19 noiembrie 1962 în Los Angeles, California. A devenit celebră încă de la 14 ani când a fost nominalizată la Oscar pentru rolul din Taxi Driver. N-a luat Oscarul atunci, dar l-a primit de două ori în anii ce aveau să vină. O dată pentru rolul din The Accused din 1989 și încă o dată pentru cel din The Silence of the Lambs în 1991.

În copilărie Jodie a fost atacătă de un leu adevărat, este considerată una dintre cele mai deștepte vedete de la Hollywood, a absolvit Yale, are două decapotabile, are o fobie legată de șerpi, iar actorii ei preferați sunt Meryl Streep și Robert De Niro.

Tot pe 19 noiembrie, dar în 1961 în Fairfield, Connecticut se năștea și Meg Ryan. A studiat jurnalismul, iar între timp își câștiga banii de buzunar apărând în reclame TV. Primele ei roluri, din Top Gun și The Presidio n-au făcut cine știe ce vâlvă. Succesul lui Meg a apărut în 1989, odată cu apariția filmului When Harry Met Sally.  Printre alte hituri ale actriței se mai numără Sleepless Seattle, City of Angels și You’ve Got Mail.

A fost regina balului la absolvirea liceului, are un copil cu Dennis Quaid, a refuzat rolul lui Sharon Stone din Basic Instinct și pe cel al lui Demi Moore din Ghost, Savage Garden i-a dedicat o melodie și numele ei este o anagramă a cuvântului Germany (Germania în engleză).

ARTICOLE SIMILARE

Servant of the People, serialul care l-a lansat pe Volodimir Zelenski în politică

Andreea Damian

Creatorii serialului Game of Thrones au semnat un acord cu Netflix

Andreea Damian

Ziua Internațională a Cărții | Noaptea Cărților Deschise în România

Ciocîrlan

Cea mai veche pictură care spune o poveste are 44.000 de ani și a fost descoperită în Indonezia

Andreea Damian

Tête-à-Tête | Expoziția caritabilă la ARCUB

Andreea Damian

Calea Lactee a înghițit o altă galaxie în urmă cu 10 miliarde de ani

Andreea Damian

Scrie un comentariu