Home > Agenda > Bill Clinton a scris o carte plicticoasă care va deveni serial tv

Bill Clinton a scris o carte plicticoasă care va deveni serial tv

Fostul președinte american, Bill Clinton a scris și lansat o carte – Președintele dispărut – pe care n-am s-o citesc vreodată dar care face mare vâlvă în SUA și despre care s-au scris deja recenzii. Trec mai jos câteva idei principale pe care le-am reținut din recenzii.

Cartea lui Bill Clinton este despre un președinte american (oare de ce nu mă mir) care luptă într-un război informatic. Nu a scris singur cartea ci, întâmplător sau nu, împreună cu unul dintre cei mai prolifici autori ai literaturii thriller – James Patterson – despre care Stephen King a spus că este un scriitor groaznic. În întreaga carte, președintele este înconjurat de serviciile secrete care sunt obligate să-l apere și apar o grămadă de detalii despre cum funcționează asta în realitate.

În carte apare și o asasină, pe numele ei Bach, despre care președintele (Clinton și respectiv personajul său căci cei doi sunt una și aceeași persoană practic) spune că are un decolteu care-i lasă “fetele” să sară într-un fel memorabil. Brrr. Nu scrie în schimb nimic despre un posibil scandal sexual în genul Lewinsky.

Președintele din carte, la fel ca Bill Clinton și-a cunoscut soția la facultatea de drept însă soția președintelui din carte este moartă. El este veteran de război din Irak – în carte.

Președintele din carte (sigur că) crede că rușii sunt în spatele atacului cibernetic care va distruge SUA și consideră că are un spion chiar în interiorul Casei Albe așa că deghizat foarte bine merge la un joc de baseball unde bea bere BUD care este cea mai bună.

La fel ca în viața reală, multe discuții dintre președinte și serviciile secrete sunt de o plicticoșenie maximă, se mai aruncă însă câte o platitudine despre bere și despre deciziile politice ale președintelui. O abordare interesantă a președintelui fictiv este cea în care arată că violența poliției împotriva afro-americanilor este rea, că e nevoie de un control al armelor mai mare și că SUA ar trebui să fie mai prietenă cu Israelul și Arabia Saudită.

Partea amuzantă este că Showtime a cumpărat drepturile pentru a transforma cartea lui Bill Clinton – Președintele dispărut – într-un serial tv. Partea și mai amuzantă este că acum avem doi foști președinți americani care au intrat în industria serialelor televizate după ce fostul președinte Barack Obama a anunțat și el oficial un acord de producție pe mai mulți ani cu Netflix. El și fosta primă doamnă SUA – Michelle Obama – vor realiza emisiuni de televiziune și filme pentru serviciul de streaming. Partea și mai, și mai amuzantă este că actualul președinte Donald Trump a avut un reality show înainte de mandatul de președinte care se numea The Apprentice și care i-a furnizat 214 milioane de dolari.

Articole asemanatoare
cărți captivante
Cărți captivante de citit acasă
Moby își cere într-un final scuze de la Natalie Portman cu care nu a avut o relație
În 2019, în România, era să citim o carte despre cum să-ți bați copilul
PIERCE BROWN: e în natura noastră să creăm, să inventăm și să descoperim consecințele abia după o vreme

Comenteaza acest articol

Bill Clinton a scris o carte plicticoasă care va deveni serial tv

by Dora Constantinovici   2 min
0