Tabu
Image default
CULTURE Slider

Tête-à-Tête | Expoziția caritabilă la ARCUB

Echipa Interact Cișmigiu invită toți iubitorii de artă la cea de a V-a ediție a expoziției caritabile „Tête-à-Tête”, eveniment care va avea loc în perioada 24-28 iunie, la ARCUB. Vizitatorii expoziției vor avea ocazia să admire lucrările artiștilor tineri, în timp ce se vor putea bucura de un pahar de vin, într-o atmosferă care le permite să-și analizeze propria identitate națională.

În schimbul unei sume minime de 25 de lei, vizitatorii vor contribui la perfecționarea sistemului de protecție a copilului din România, alături de asociația Hope and Homes for Children. Aceasta luptă pentru drepturile copilului și, până în prezent, a reușit să îmbunătățească viețile a zeci de mii de copii.

În spiritul evenimentelor anterioare organizate de Interact Cișmigiu, „Tête-à-Tête V” aduce în fața publicului o temă inovativă, provocatoare, Reimaginarea Identității Naționale.

Identitatea națională se referă la mai mult decât la lucruri pedante, la stegulețe și insigne. Se referă la viitorul nostru, la valorile pe care încercăm să le schimbăm dinadins. Se referă la o trezire la realitate, la o modificare identitară a conceptelor cu care ne-am obișnuit și de care ne este greață. Negarea oricărui punct de origine și identificare cu tradiția, cultivarea unor constructe fals naționale și promovarea simbolurilor kitschoase au rezultat într-o identitate națională ce scârțâie din toate balamalele rămase.

Reimaginarea identității naționale propune, în esență, reinventarea noastră colectivă, alături de curatorul Theodor Niculae, student în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică. Un număr de peste 25 de tineri artiști își vor avea lucrările expuse în cadrul expoziției, exprimându-și propria identitate națională prin opere plastice, lirice, și de design grafic.

Unul și unul, artiștii ne permit să pătrundem în mințile lor și să vedem identitatea națională prin filtrul gândirii artistice. Cei interesați să se reconecteze cu esteticul și să susțină o cauză importantă privind viitorul României sunt așteptați cu entuziasm în perioada 24-28 iunie, la ARCUB, Strada Lipscani nr. 84 – 90.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite și pe pagina de Instagram.

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei

realitatea

Enrique Iglesias a vorbit pentru prima oară în public despre gemenii săi

Andreea Damian

Oamenii de știință uimiți că permafrostul canadian se dezgheață cu 70 de ani mai devreme

realitatea

Mahmureala este o boală. În Germania!

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei de 2 august

realitatea

Alte pagini, alt amurg în oraș

realitatea

Scrie un comentariu