Tabu
HEALTHSlider

Dureri de cap, deshidratare, picioare umflate | Remedii naturale pentru problemele provocate de căldură

După atâtea ploi, meteorologii au anunțat că ne va lovi un val de caniculă. Problema e că în zilele toride de vară, micile probleme de sănătate se înmulțesc: picioare umflate, dureri de cap, oboseală cronică. Descoperiți câteva remedii naturale pentru a le combate.

Mâini și picioare umflate

Când temperaturile cresc, micile vase de sânge din mâini și picioare se dilată: ca urmare, circulația sângelui și a limfei devine lentă și mâinile și picioarele noastre încep să se umfle. Pentru a le dezumfla, folosim un leac format din două ingrediente: sare grunjoasă și suc de lămâie.

Mâinile mele sunt umflate. Scufundați mâinile într-un castron umplut cu sare grunjoasă, apoi înfășurați-le într-un prosop înmuiat în apă rece și suc de lămâie. Lăsați să acționeze 5 minute înainte de a clăti bine.

Am picioarele umflate. Într-un lighean cu apă călduță, amestecați suc de lămâie și o mână de sare grunjoasă. Spălați-vă picioarele timp de 5 minute înainte de a clăti bine.

Cum funționează? Absorbite de piele, mineralele din sare stimulează circulația sângelui și limfatică, în timp ce sucul de lămâie (vasoconstrictor venos) combate dilatarea vaselor de sânge mici, responsabile de umflare.

Dureri de cap

Datorită „efectului rece” și a proprietăților sale analgezice, uleiul esențial de mentă (Mentha piperita L. var piperita) este un aliat împotriva durerilor de cap care însoțesc adesea temperaturile ridicate. De la primele simptome, amestecați 2 picături de ulei esențial în 15 picături de ulei vegetal și masați fruntea și tâmplele – atenție la ochi!

Deshidratare

Apă de castravete cu două lămâi, mentă și chimen

Pentru un litru, spălați și tăiați 200 g de castraveți în felii subțiri și o lămâie. Cealaltă lămâie o tăiați în sferturi. Puneți totul într-o cană cu 20 de frunze de mentă, 1 linguriță de semințe de chimen și adăugați un litru de apă plată. Se lasă la infuzat cel puțin o oră în frigider.

Această limonadă, care se bea pe tot parcursul zilei, combină puterile hidratante ale castravetelui și proprietățile de detoxifiere ale lămâii, ajută digestia dar și la conservarea energiei pe termen lung.

Insomnie: auto-masajul care ajută la somn

Acționând asupra glandelor endocrine care reglează temperatura corpului, ritmurile biologice și emoțiile, reflexoterapia ne poate garanta un somn liniștit și adormirea ușoară în ciuda căldurii!

În fiecare seară, înainte de culcare, realizați 10 presiuni puternice (cu degetul arătător drept) pe punctul din mijlocul pulpei degetului mare stâng. Repetați de cealaltă parte, amintindu-vă să respirați profund. Apoi (cu degetul mare drept), masați zona fragedă sub degetul arătător stâng și mijlociu timp de 1 minut. Repetați de cealaltă parte.

Lipsă de energie

Sunt obosit dimineața. În medicina pe bază de plante, combinarea castanului sălbatic și a castanului activează circulația sângelui și acționează împotriva senzației de „greutate”.

Sunt epuizat la cel mai mic efort. Vitamina C (care ajută la absorbția fierului) și magneziul (care facilitează impulsurile nervoase) luptă la diferite niveluri împotriva oboselii fizice.

Homeopatia favorizează digestia și ajută la conservarea energiei pe tot parcursul zilei.

Ochi uscați

Clorul, sarea de mare și căldura afectează pielea delicată din jurul ochilor toată vara. Pentru a calma iritarea, pariați pe mușețel, care este un antiinflamator: infuzați timp de 10 minute 3 linguri de flori uscate de mușețel în 500 ml de apă clocotită, se filtrează și se păstrează la frigider. Înmuiați 2 comprese în loțiune și așezați-le pe ochi timp de 15 minute.

Atenție la alimentație!

Legumele crude sunt bune, dar nu în exces, deoarece fibrele lor pot irita pe termen lung, rezultând probleme de tranzit. Trucul: preparați-le la aburi sau rapid la tigaia wok.

Hidratare maximă. Apa este, desigur, esențială, dar puteți varia plăcerile: infuzii reci, sucuri de fructe și legume proaspete, smoothie-uri. Consumați mai puțină cafea și ceai, deoarece sunt diuretice și favorizează eliminarea apei.

Culoarea care calmează

Este dovedit, în cromoterapie, albastrul este considerat „răcoritor”. Într-adevăr, această culoare rece are o acțiune asupra sistemului nervos parasimpatic, responsabilă de reducerea tensiunii arteriale, a frecvenței respiratorii și a temperaturii corpului.

Ce facem în caz de hipertermie

Hipertermia, care are ca rezultat o temperatură corporală de 39 °C sau mai mare, este într-adevăr o urgență medicală absolută, deoarece creierul și organele vitale pot fi deteriorate rapid. În caz de accident vascular cerebral puternic, febră, cefalee intensă, vărsături, greață, somnolență, confuzie mentală, sunați de urgență la 112.

ARTICOLE SIMILARE

Decizia suedezilor de la H&M, după ce au închis temporar magazinele și au făcut concedieri masive

Andreea Damian

Smiley, scene intime cu o colegă de breaslă. Cum a reacționat Gina Pistol

Andreea Damian

Cum sa te machiezi daca ai pistrui!

realitatea

Prinţul William a vorbit pentru prima oară cu prinţul Harry, după interviul-şoc de la Oprah

Andreea Damian

10 cele mai urate vedete masculine

realitatea

Ce nume a ales Prințesa Eugenie pentru fiul ei. Prima fotografie cu bebelușul regal

Andreea Damian

Scrie un comentariu