Home > Agenda > Pharrell Williams își schimbă tonul despre versurile din Blurred Lines: N-am înțeles inițial

Pharrell Williams își schimbă tonul despre versurile din Blurred Lines: N-am înțeles inițial

Pharrell Williams vorbește despre masculinitate și ceea ce înseamnă și nu înseamnă (sau nu ar trebui) ea să însemne în atmosfera încărcată din 2019.

Astfel el atinge și subiectul piesei Blurred Lines, colaborarea sa din 2013 cu Robin Thicke care nu a fost doar subiectul unui proces de 5 milioane de dolari împotriva celor doi pentru că ar fi plagiat hitul lui Marvin Gaye din 1977 care se spune că ar incita la viol. Williams și-a apărat anterior piesa, numind critica drept fiind „senzaționalistă”, dar spune că acum o înțelege.

„N-am înțeles initial de ce a existat această reacție, atunci când a început să se vorbească despre asta, mă tot întrebam când auzeam că piesa este sexist și incite la viol: despre ce vorbești?”, a continuat el. „Există femei cărora le place foarte mult piesa și se conectează la energia ei. Și o fredonează. Și atunci cum să înțelegi că este despre un abuz? Apoi, mi-am dat seama că există bărbați care folosesc același limbaj atunci când profită de o femeie și nu contează că acesta nu este comportamentul meu sau modul în care gândesc eu – contează doar cum afectează aceste versuri unele dintre femei”, a spus el.

„Deși nu a fost vorba despre ceea ce simt majoritatea celor care ascultă piesa, nu a contat”, a concluzionat el. „Îmi pasă ce simte toată lumea. Mi-am dat seama că trăim într-o cultură șovină în țara noastră. Nu-mi dăduse seama de asta. Nu mi-am dat seama că unele dintre melodiile mele au promovat fără să vreau asta. Așa că mi-am deschis mintea și acum știu”

Pe deasupra, Robin Thicke și Pharrell Williams au fost obligați să plătească aproape 5 milioane de dolari familiei lui Marvin Gaye, la încheierea unei bătălii de lungă durată pentru plagiatul de care sunt acuzați cu “Blurred Lines”. Scandalul a început în 2013. Familia lui Gaye a câștigat inițial cazul în 2015, susținând că melodia lui Thicke și Williams a copiat piesa lui Gaye din 1977 “Got to Give it Up”, dar cei doi au făcut apel.

Articole asemanatoare
Robin Thicke și Pharrell Williams vor plăti 5 milioane de dolari daune în cazul Blurred Lines
Pharrell Williams îi interzice lui Donald Trump să îi folosească muzica la evenimente
#OriginalSuperstar Film

Pharrell Williams își schimbă tonul despre versurile din Blurred Lines: N-am înțeles inițial

by realitatea   1 min
1