Tabu
Image default
CULTURE

Stiai ca femeile sunt mai eficiente in politica decat barbatii?

Potrivit unui studiu publicat in Jurnalul American de Stiinte Politice, femeile sunt mai eficiente in politica decat barbatii.
In America, dupa 90 de ani de la alegerea primei femei in Congres, numarul femeilor politicieni se situeaza tot sub 5% din numarul total al persoanelor implicate in politica. Cu toate acestea, potrivit studiului amintit, femeile se pricep mai bine la legi decat barbatii.

Cercetarea amintita este prima de acest gen in care sunt comparate perfromantele barbatilor si femeilor politicieni si a ajuns la concluzia ca femeile nu sunt doar mai bune gospodine, dar si mai eficiente in politica. Se pare ca, numai in America, in perioada 1984 – 2004, femeile din politica au reusit sa scada taxele si sa atraga mai multe fonduri pentru colegiile pe care le conduceau. De asemenea, se pare ca legile realizate de acestea au avut o viata mai lunga si s-au dovedit a fi mai populare decat cele ale barbatilor.

Potrivit profesorului Christopher Berry de la University of Chicago Public Policy, femeile sunt dotate cu abilitati de conducere, organizare si management care le determina sa fie mai performante in domeniul politic.
Putem deci spune ca aceste inclinatii sunt native in cazul femeilor? Probabil ca nu. Profesorul Berry considera ca femeile sunt mai buni politicienti decat barbatii pentru ca trebuie sa fie. Pentru a ajunge intr-o pozitie inalta, femeile trebuie sa munceasca mai mult  decat barbatii, fapt ce le face sa fie mai pregatite si devotate meseriei lor.

Acest lucru este un pradox, dar numai in aparenta. Daca femeile sunt de fapt mai eficiente in politica, de ce inca foarte putini oameni ar alege o femeie sa-i reprezinte in politica? Berry, considera ca cele doua tendinte sunt legate una de cealalta. "Daca este mai greu pentru femei sa acceada in politica, atunci cele care acced trebuie sa fie cele mai talentate si muncitoare", a spus Berry.

ARTICOLE SIMILARE

Mega Mall București ⎪ Expoziția „Povești de iubire”

Ciocîrlan

În România, schimbarea sexului este decontată de stat

Andreea Damian

A murit MIRCEA STOIAN! O mare figura a televiziunii a disparut!

Sărbătoritul zilei de 30 august

realitatea

DE CE a demisionat ADRIAN SARBU? O ipoteza! CATI BANI pierde prin demisie!!!

„No Time To Die”, amânat din nou

Andreea Damian

Scrie un comentariu