Tabu
Image default
CULTURE

Ştiai care sunt cele mai ciudate legi din lume?

Teoretic, legile sunt gândite cu scopul de a le conferi oamenilor siguranţă şi pentru a menţinea ordinea. Spre deosebire de vremurile de demult, astăzi, legile sunt supuse spre aprobare astfel încât, cei în măsură, să decidă că ele reprezintă interesele tuturor cetăţenilor. Cu toate acestea, există câteva legi care sunt pur şi simplu incredibile. Fie că ele s-au trecurat neobservate, fie că cei care au votat pentru ele le-au găsit potrivite la acea vreme, aceste legi sunt în prezent nu numai inutile ci şi amuzante.
Iată-le pe cele mai ciudate dintre ele.

1. În Franţa este interzis să îţi numeşti porcul Napoleon. Acest lucru neface să ne gândim că Napoleon Bonaparte iubea acest animal sau că fusese astel insulat de către cineva.

2. În Ohio este ilegal să îmbeţi un peşte. Nu ne putem da seama cine ar avea asemenea preocupări, însă dacă o astfel de lege există este foarte posibil ca ea să fi ajutat la ceva  în trecut. Poate peştilor care aveau probleme cu băutura.

3. În Marea Britanie, o femeie însărcinată are dreptul să nască absolut oriunde, chiar şi în casca unui poliţist. Aşa că dacă aveţi vreodată ocazia să fiţi însărcinate în Marea Britanie nu irosiţi această şansă. Poliţistul nu va avea voie nici măcar să vă întrerupă, cu atât mai puţin să vă ducă la secţie.

4. În Vermont femeile trebuie să primească aprobarea scrisă a soţilor lor pentru a-şi pune dinţi falşi. Dacă nici asta nu este discriminare, atunci nu ştiu ce este.

5. În Anglia, toţi bărbaţii trecuţi de 14 ani sunt obligaţi să practice trasul cu arcul cel puţin două ore pe zi. Deşi, se pare că această lege nu se mai respectă, ea există. Tot ce pot spune este că, spre deosebire de celelalte, nu ar fi fost rău să se respecte şi aceasta. Puţin sport nu a făcut rău nimănui.

6. În Texas, dacă vrei să comiţi o crimă trebuie să anunţi cu 24 de ore înainte. Cu siguranţă, dacă această lege există,  ea a rămas din cele mai vechi timpuri când probabil trimiteai viitoarei victime o înştiinţare scrisă printr-un mesager care pornea spre destinatar cu aceeaşi caleaşcă a poştei ca şi tine.

7. În Baltimore, Maryland este interzis să mergi la cinema cu un leu. Aprobarea acestei legi trebuie să fi survenit după ce, din lipsă de spectatori, localnicii au început să trimită leii la film.

8. În Cannes, Franţa este ilegal să poţi o mască Jerry Lewis. Prin urmare, actorul este fie un erou, fie dimpotrivă. Ce este şi mai surprinzător este faptul că nu ltiu dacă cineva s-a gândit recent că s-ar putea fabrica astfel de măşti.

9. În Elveţia este ilegal să tragi apa la toaletă după ora 22. Probabil că elveţienii au şi o lege despre cum trebuie digerată mâncarea astfel încât nimeni să nu fie nici măcar nevoit să folosească toaleta după acea oră.

10. În Victoria, Australia este interzis să porţi pantaloni scurţi roz după prânz în fiecare zi de duminică. Credeaţi că indecenţa este interzisă doar în timpul slujbei?

ARTICOLE SIMILARE

70.000 de persoane din toată ţara au celebrat frumuseţea alături de AVON!

Antarctica pierde anual de șase ori mai multă gheață decât acum 40 de ani – potrivit NASA

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Volumul de memorii al lui Prince va fi lansat în toamnă

Andreea Damian

Stiai ca un Happy Meal poate sa reziste un an fara sa se strice?

realitatea

Celebritati nascute pe 15 iunie!

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu