Home > STOP violenţei asupra femeilor: Victimele nu mai pot aştepta!

STOP violenţei asupra femeilor: Victimele nu mai pot aştepta!

23 de organizaţii nonguvernamentale desfăşoară un pichet de protest vineri, 25 noiembrie, în intervalul 16.00-18.00, în faţa Parlamentului, Camera Deputaţilor prin care cer îmbunătăţirea legii de prevenire şi combatere a violenţei în familie şi aplicarea corespunzătoare a acesteia.

Peste 200 de manifestanţi sunt aşteptaţi la Protestul care va începe de la ora 16:00 şi care se va desfăşura în parcul Izvor în faţa Camerei Deputaţilor. O parte din femei vor fi machiate şi bandajate pentru a simula urmele pe care violenţa le lasă pe chipul şi corpul femeilor.

Conform Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Familiei, în anul 2009 s-au înregistrat peste 12.000 de cazuri de violenţă în familie, reprezentând o creştere cu 8, 04% faţă de anul 2008 şi cu 41,81% faţă de anul 2007. În comparaţie cu 2008, numărul victimelor femei a crescut cu 13,81%. Datele pentru 2010 nu au mai fost colectate de Agenţie deoarece aceasta a fost de desfiinţată de Guvern în urma reorganizării agenţiilor guvernamentale. În toată ţara, locurile din adăposturi acopereau doar 4,46% din necesarul pentru sprijinirea victimelor. Anul trecut, în 8 judeţe nu exista nici un centru pentru victimele violenţei în familie: Bacău, Bistriţa – Năsăud, Braşov, Călăraşi, Giurgiu, Maramureş, Olt şi Suceava.

Organizaţiile nonguvernamentale şi persoanele care s-au alăturat protestului critică dezinteresul parlamentarilor şi al reprezentanţilor instituţiilor Statului faţă de problema violenţei în familie. Aceştia susţin că agresorii lovesc femeile pentru că pot şi pentru că li se permite, iar cât timp nu ia măsuri, statul este complicele agresorilor.

“Ne-am săturat de tăcere! Ne-am săturat ca violenţa să fie considerată o problemă personală şi privată. Este o problemă politică.  Ne-am săturat de politicieni care sunt complicii agresorilor, nu reprezentanţii victimelor.  Ne-am săturat de dezinteresul parlamentarilor care trebuie să adopte o lege ca să protejeze în mod real, nu fictiv victimele.” – declara Organizatorii


Comenteaza acest articol

STOP violenţei asupra femeilor: Victimele nu mai pot aştepta!

by   1 min
0