Home > Agenda > stiri > Top 10 trenduri de travel în 2010

Top 10 trenduri de travel în 2010

Dacă te gândești să-ți programezi vacanțele în 2010, trebuie să știi că trendurile publicate de www.mrandmrssmith.com și preluate de  www.luxuo.com sunt ,,granny chic,” ,,eco luxe,” și ,,bleisure”. Un top 10 realizat de redactorul șef al publicației Mr & Mrs Smith, (care se ocupă de sondarea celor mai bune destinații din lume încă din 2003) Juliet Kinsman, în condițiile în care criza economică este în continuare cu noi. Până la urmă nimic nu trebuie să ne strice escapadele, nu-i așa?

Granny chic s-ar traduce prin vacanțe in locații confortabile, hoteluri-butic sau vile închiriate, în care să ai senzația că te simți acasă. Eco Luxe este în continuare în trend, chiar dacă asta nu înseamnă că vacanțele sunt tocmai ieftine. Bleisure este mixul de business și pleasure pe care îl poti alege atunci când pleci într-o călătorie de afaceri și-l iei cu tine pe iubit sau soț. După ce-ți termini conferința/întâlnirile/etc îți poți prelungi călătoria cu încă 2-3 zile și astfel ai o mini-vacanță bleisure.

Iar recomandările și tendințele sunt următoarele:
1. O vacanță cheap & chic, cu o casă sau un apartament închiriate, în care poți pregăti mic dejunuri și supeuri adorabile.

2. Boutique B&Bs. Poți alege și un motel care să arate bine și în care să te simți ca într-un film american cu călătorii pe autostrăzile interminabile.

3. Upmarket all-inclusives. Criza ne afectează pe toți. Iar hotelurile din categoria all inclusive se vor grăbi cu oferte tentante. Alege-o pe cea mai bună și nu te sfii să ceri discount, de fiecare dată, îl vei primi cu siguranță.

4. Eco luxe. Nu este ieftin, dar merită. Pe lista Mr & Mrs Smith se află, ca destinații,  Fregate, o insulă privată din Seychelles,  care protejează păsările marine și care promovează cosmeticele naturale proprii în spa-uri. Sau resortul montan  Vigilius din sudul Tirolului, care folosește numai energie naturală.

5. Bleisure. Chic și eficient, asta înseamnă orice hotel bun din capitalele business ale lumii.

6. Latin adventures. Scumpe, dar memorabile. Poate fi  Blancaneaux Lodge din Belize, proprietatea lui  Francis Ford Coppola, pe care o închiriază, sau  Haciendas din  Yucatan. Sau resorturile din  San Jose, Uayamon, Santa Rosa și Temozon (Mexic).

7. Traincations. Adică să călatorești cu trenul, mai ales dacă alegi o vacanță romantică, europeană. Spania-Italia sau Ungaria-Austria-Germania. Sunt atâtea posibilități și atâtea TGV-uri.

8. Flashpacking. Dacă esti o împătimită a turismului de lux, ocupantă a camerelor de hotel de la 5 stele în sus și resimți criza, alege Sal Salis safari camp (Australia).Un bun rehab de criză. Au șampanie, am verificat pentru tine, cea mai bună.

9. Granny chic. Minimalist. Poate însemna casa ta de la munte sau de la mare, unde aduni toată gașca și petreceți o vacanță ca în studenție sau o casă închiriată în Toscana, în același grup. Recomandată cuplurilor cu mulți copii cu energie maximă. A nu se uita jocurile de companie, Scrabble, Puzzle, remi și cărțile de pocker, evident.

10. Family-friendly hip hotels. Pentru ,, adult escape’’, copiii nu sunt tolarați aici, și să nu vă imaginați că se întâmplă ceva ,,hard’’ în spatele ușilor, dar pur și simplu proprietarii acestor hoteluri țin la liniștea ocupanților.
Vacanțe de vis vă doresc.

Articole asemanatoare
14 modele de case diferite care se găsesc în țările din întreaga lume (Partea I)
MUST SEE: Milano
MUST SEE: Cairo
MUST SEE: Eilat

Comenteaza acest articol

Top 10 trenduri de travel în 2010

by realitatea   2 min
0