Tabu
FASHION

TU SUB CE MASCA TE ASCUNZI?

Halloween-ul este o sarbatoare originara celtica, numita Samhain, care celebra sfarsitul sezonului recoltelor. Celtii credeau ca pe 31 octombrie cei care decedasera se ridicau din morminte pentru a bantui recoltele si pentru a face rau. De aceea, ei purtau masti si costume care mimau spiritele malefice, pentru a speria si alunga fantomele.

Asa se explica faptul ca si in zilele noastre Halloweenului este o sarbatoare pentru care oamenii se deghizeaza in personaje negative, si nu in zane si printi. Un machiaj adecvat, infricosator, aproape ca te scuteste sa te costumezi. Poti alege sa-ti faci o fata de vampir, de fantoma, sau pur si simplu sa desenezi din farduri orice masca care simbolizeaza un spirit intunecat, si devii un personaj.

Pentru majoritatea acestor machiaje vei avea nevoie sa-ti colorezi fata in alb, iar pentru asta iti trebuie un fond de ten foarte deschis la culoare, si o pudra alba. Majoritatea fardurilor de ochi si de obraz nu au un pigment suficient de puternic pentru a face astfel de machiaje, asa ca iti sugerez sa incerci mai curand pigmentii colorati. Cand folosesti mai multe nuante de fard, incepe sa le aplici pe cele mai deschise, si abia apoi continua cu cele inchise. In felul acesta vei crea un efect mai puternic, cu lumini si umbre.

Pentru un machiaj dramatic, ca in cazul de fata, aplica pigmentul pana spre sprancene sau chiar mai sus, si exagereaza oricat de mult o cere personajul. Foloseste rujul rosu pentru a imita sangele din coltul gurii, si tusul de ochi negru, pentru a trasa linii drepte, pentru a face modele, cicatrici sau lacrimi. Uite cateva machiaje care pot sa-ti serveasca drept sursa de inspiratie!

Vezi mai multe aici.

ARTICOLE SIMILARE

Bucharest catwalk by Mihaela Glăvan

realitatea

Cum să porți pantalonii cu talie înaltă

Andreea Damian

Stil de vedetă: Monica Bellucci

Stella McCartney face echipă cu tatal său la Baletul din New York

realitatea

Scarlett Johansson în Harper-™s Bazaar UK de ianuarie

realitatea

Forever 21 a intrat în faliment. Se închid 350 de magazine din toată lumea, inclusiv din România

Andreea Damian

Scrie un comentariu