Tabu
Image default
lifestyle

Undercloud – primul festival de teatru independent in aer liber

Independent nu inseamna neaparat replica la institutionalizat dar inseamna in mod cert liber, necenzurat, necesar! Nu poti sa inchizi ochii si sa ignori publicul oferindu-i spectacole somnifer, defazate si gratuite.

Din 14 in 31 august e chipa Undercloud va invita la o cura de teatru altfel, de calitate, spectacole care sa va ramana in suflet si in minte si despre care sa vorbiti mai departe…

Informatii si rezervari la 0727.100.856

PROGRAM

14 – SAKA , spectacol Senzor

15 – SI CAII SE IMPUSCA, NU-I ASA? – regia Chris Simion – Teatrul Undercloud de la Motoare.

16 – IUBIRE CONFORT 2 – regia Florin Zamfirescu. director de proiect: Horatiu Malaele – producator: Compania de Teatru D’ AYA.

17 – STA SA PLOUA – regia: Lia Bugnar – Teatrul Luni de la Green Hours.

18 – ROMEO SI JULIETA – regia Ioan Carmazan – Fundatia Charta.

19 – NETOTU’ – regia Cristian Juncu , Teatru ‘ 74

20 – HELL – regia Chris Simion – Teatrul Undercloud de la Motoare.

21 – UN CUPLU CIUDAT– regia Doina Antohi, La Scena

22 – DRAGOSTEA DUREAZA 3 ANI –  regia Chris Simion, Teatrul Undercloud de la Motoare

23 – G.O.D.–  regia Marcel Top – Teatrul Luni de la Green Hours.

24 – IARTA-MA! AJUTA-MA… (continuare la DRAGOSTEA DUREAZA 3 ANI) – regia Chris Simion – Teatrul Undercloud de la Motoare..

25 – NEAPARAT CARAGIALE – regia Mihaela Radescu – Teatrul Luni de la Green Hours.

26 – L-V: 8-16 – regia Ioana Paun – Teatrul Luni de la Green Hours.

27 – DEDALUS LOUNGE – regia Vera Ion – Teatrul Luni de la Green Hours. 28 – DEFORMATII, regia Marcel Top – Teatrul Luni de la Green Hours.

29 – ZDRENTE –  regia David Swartz – Teatrul Luni de la Green Hours si MONGED – regia Vera Ion – La Scena.

30 – CALATORIA – coregrafia Ioana Marchidan. Regia : Chris Simion. Video: Andrei Tugulea – Compania de Teatru D’ AYA.

31 – SUNT UN ORB – recital extraordinar Horatiu Malaele.

Am initiat Festivalul de Teatru Undercloud din dorinta de a strange in acelasi loc (sub acelasi "nor") artisti care doresc sa se exprime liber, necenzurat, conditie fara de care spiritul unui creator este amputat. Spectacolele sunt de trei feluri: spectacole pe care sa le vezi, sa le revezi sau sa…le eviti! Din ce categorie fac parte spectacolele din festivalul nostru, numai publicul decide! Va asteptam.- Chris Simion, Director artistic Teatrul Undercloud de la Motoare

Anglia-si are independentii săi, Franța-și are independentii săi, până și chiar Austria-și are independentii săi… Care-va-sa-zica, de ceva vreme avem si noi, in Romanica, independentii nostri.. Si ca sa se stie, vi se da, din nou, Festival Underground …pardon, Undercloud. OFFOFFOFF!! – Voicu Radescu, Director Teatrul LUNI de la Green Hours

Inscriindu-se in categoria "fara buget" cu bani si timp adusi de acasa,..nu pot decat sa te felicit si sa-ti urez (fiindca este primul festival independent) La mai multe! Sper ca participarea mea si a altor independenti sa insemne un prim pas spre constituirea unei "Uniuni" a trupelor, companiilor si teatrelor independente. – Dan Hornoiu, Director La Scena.

De o bună bucată de vreme, hai, nu o bucată, o bucățică, în teatrul românesc pentru a defini orice mișcare, orice inițiativă care nu este încadrată sau scapă de controlul sistemului instituționalizat se folosesc aceste două cuvinte: alternativ sau independent. Prin aceasta se încearcă a nota sau clasifica în vreun fel, tot ceea ce nu corespunde unui mod știut de vechii sau mai noii practicanți ai acestui joc pe care îl numim teatru. Alternativ la ce? La cine? Unde?

Cuvântul alternativ înseamnă a-ți schimba sensul și intensitatea la perioade regulate. Înseamnă posibilitatea de a alege între două soluții sau situații care se exclud. Înseamnă o relație între două judecăți în care dacă o judecată e adevărată, cealaltă este neapărat falsă. În teatru lucrurile sunt puțin mai nuanțate. Pentru că el, teatrul, nu ține cont de legile fizicii. El operează sau ar trebui să opereze cu simpla dialectică.

Alternativ vine din ceva ce există și la stat și lângă stat și înainte de stat și peste stat. E clar, un principiu al schimbării. La noi, întotdeauna entuziasmul se confundă cu revolta iar libertatea cu nesupunerea. Un om ieșit într-un fel sau altul din malaxorul sistemului existent nu este o alternativă a sistemului ci propria lui alternativă devenind propria-I opțiune. Devine independent. Independența se capătă în raport cu un system care impune regula.

Greutatea este aceea că trebuie să înlocuiești regulile existente cu regulile tale care pot fi începutul unui alt system, al unei alte structuri. Åži atunci, descoperi că a fi liber, a fi independent e un act îngrozitor, crud pentru că aceasta înseamnă asumare, onoare, morală. A fi independent este ceva cumplit. Pentru că nu mai ai pe cine să înjuri deși ar mai fi o variantă: pe tine însuți. Sunt multe de spus și se spun multe.

Sunt multe de făcut și se fac puține. Dar cu toate astea sau împotrivă, independenții își fac cu greu un drum, încearcă să se definească. Până la o mișcare independentă sau alternativă care ține de o formă estetică și de un vector de direcție coerent mai e mult. Aste e. – Nicu Mihoc, Director Teatru’74 Targu Mures

ARTICOLE SIMILARE

Este oficial: Fergie și Josh Duhamel s-au căsătorit

realitatea

Compeed® va invită la CONCURS

realitatea

Programul romanilor la OLIMPIADA (Joi, Ziua 6) / Alte medalii!

Ce nu stie Vlad Ivanov – making of

realitatea

BOTEZATU si copiii lui secreti! FOTO

Câinele lui David Beckham are unghii roz- FOTO

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu