Tabu
Image default
BEAUTY

4 tratamente de înfrumusețare pe care nu ar trebui să le faci niciodată în timpul menstruației

Anumite tratamente de înfrumusețare ar trebui evitate când avem menstruație! Vă spunem totul despre aceste 4 tratamente care nu trebuie efectuate în această perioadă.

Ce poate fi mai frumos decât un mic tratament de înfrumusețare în timpul menstruației pentru a te relaxa și a te simți mai bine? Acasă sau într-un cabinet, totul este posibil pentru a uita această perioadă deloc confortabilă. Din păcate, se pare că unele dintre tratamentele noastre preferate nu sunt recomandate în această perioadă.

Epilare cu ceară

Când vorbim despre epilare, nu vorbim doar despre epilarea cu ceară a liniei bikinilor care, din motive evidente, nu este recomandată în timpul menstruației. Aici vorbim și despre pensat, epilarea picioarelor și a oricărei alte părți a corpului. De ce? Deoarece pielea ta este foarte sensibilă în această perioadă, din cauza variațiilor hormonale, astfel încât riscul de durere crește. În plus, riscul de apariție a vânătăilor este, de asemenea, mare. Pentru a evita orice inconvenient, este deci de preferat să te epilezi cu ceară, fie acasă, fie într-un salon, la trei până la patru zile după încheierea menstruației.

Exfolierea feței

După cum am spus mai sus, pielea devine extrem de sensibilă înainte și în timpul menstruației, așa că trebuie să evitați exfolierea, pentru a evite evident roșeața, iritația și mâncărimea. Cu toate acestea, o bună exfoliere a pielii în timpul ciclului menstrual nu trebuie exclusă complet. Pentru a face acest lucru, utilizați un exfoliant blând a doua zi după menstruație și ziua 14 a ciclului, pentru a îndepărta pielea moartă și pentru a preveni înfundarea porilor cu niveluri crescute de progesteron în timpul ciclului.

Pentru pielea sensibilă se folosește un exfoliant neabraziv, pe bază de enzime. Pentru ten normal sau gras, un exfoliant pe bază de argilă rhassoul și pentru tenul matur, un exfoliant pe bază de pudră de nucă de argan.

O mască hidratantă

O mască hidratantă, da, dar în timpul menstruației, nu. De ce? Pentru că măștile conțin de obicei ulei și sunt destul de grele pentru piele. Prin urmare, acestea pot provoca apariția coșurilor, ceea ce este și mai riscant dacă ai piele predispusă la acnee. Așa că folosește masca ta hidratantă preferată la sfârșitul menstruației, când pielea, din cauza nivelului de estrogen, produce mai puțin colagen și elastină și, prin urmare, are nevoie de hrănire și hidratare. Intre timp, optează pentru o crema hidratantă ușoară care să aibă grijă de pielea ta în timpul menstruației.

Un tratament facial într-un salon de înfrumusețare

Tratamentele balneare ar putea-o face și mai predispusă la coșuri, datorită sensibilității ei crescute în această perioadă. Chiar și așa, este important să îți pregătești pielea pentru ciclul menstrual pentru a evita o erupție acneică. Prin urmare, este de preferat să faci un tratament complet cu 10 până la 14 zile înainte de menstruație.

ARTICOLE SIMILARE

Sistemul brazilian de îndreptare a părului poate cauza cancer

Un model cu vitiligo, în premieră în paginile Sports Illustrated Swimsuit

Andreea Damian

Anne Hathaway pentru Lancome

realitatea

MIHAELA RADULESCU si-a modificat masiv fatza! Iata ce operatii a facut!

Îngrijirea pielii | 4 pași esențiali pentru a vă schimba rutina primăvara

Andreea Damian

Tutorial video ABA Make-up Academy: Natural make-up look

realitatea

Scrie un comentariu