Tabu
lifestyle

7 idei de activități diferite pe care le poți face în acest an

Anul 2022 este cel la care visam încă din primele luni ale pandemiei. În sfârșit, după doi ani de „suferință”, toate restricțiile au fost înlăturate. Deocamdată, avem parte de libertate totală în România, însă direcția de a renunța la constrângeri este general valabilă în Europa.

În același timp, progresul tehnologic și noile tendințe din Social Media creează noi posibilități de a petrece timpul liber sau de a câștiga bani într-un mod distractiv. Iată 7 idei de activități diferite pe care le poți face în acest an:

Învață un limbaj de programare

IT-știi sunt tot mai căutați pe piața muncii, iar avantajele unei asemenea profesii sunt notabile, de la un salariu mare pentru România (între 2.000 și 10.000 de euro) până la posibilitatea de a lucra de acasă. Asta înseamnă că poți trăi în ce oraș visezi. Așadar, învață un limbaj de programare. O poți face chiar și în trei luni, printr-un curs online, iar apoi te poți specializa scriind coduri pe cont propriu sau angajându-se la o firmă care acceptă și programatori fără experiență.

Încearcă să filmezi ceva viral

Platformele de content video sunt la modă în acest an. Creatorii de conținut de pe YouTube sau TikTok câștigă bani serioși dacă au un număr mare de abonați la canalele lor. Unii investesc mult în această pasiune devenită ocupație, filmându-se cu instrumente profesionale, dar există și influenceri care folosesc „banalul” telefonul mobil. Oricine poate devenit cunoscut dacă urcă pe internet un video care devine viral. Pune-ți mintea la contribuție și construiește-ți drumul spre celebritate.

Plantează copaci

O altă realitate a acestui an este că avem tot mai puțin spațiu verde în orașe și tot mai puține păduri pe dealuri și pe munți. Aerul devenire irespirabil, de aceea este nevoie de copaci. Din fericire, există numeroase campanii de împădurire, la care poate participa oricine, pe bază de voluntariat. Înscrie-te într-un astfel de program și adu-ți contribuția la regenerarea naturii.

Fă un circuit în Europa

Restricțiile de călătorie nu mai există, iar țările renunță rând pe rând la solicitarea certificatului verde. Este anul ideal pentru a revedea locurile prin care ai mai fost în trecut, sau pentru a descoperi noi destinații turistice. Deschide un site harta Europei și fixează punctele unui circuit de 10-14 zile. Decide câte nopți vrei se te oprești la fiecare „escală” și vezi care sunt opțiunile de cazare. Psihic, ai nevoie de o asemenea vacanță.

Descifrează astrele

Dacă faci parte din categoria celor care nu își încep ziua fără să asculte horoscopul pentru a afla „ce le rezervă astrele”, poate că ar fi interesant să aprofundezi niște noțiuni de astrologie. Există multe site-uri românești și străine cu astfel de informații. Nu ar fi rău să afli când este cazul să îți forțezi norocul la pariuri. Parcă o și vedem pe Nety Sandu trezindu-se dimineață și scriind pe Google: Baumbet verificare bilet.

Reia un serial care ți-a plăcut

A trecut de mult vremea când stăteai „la mâna” televiziunilor pentru a vedea un anumit serial. Acum, sunt platforme de filme și seriale pe care găsești aproape tot ce vrei. Dacă dorești să reiei un serial care ți-a plăcut în trecut, precum „Seinfeld”, „Friends”, „Familia Bundy”, „Twin Peaks” sau „Dosarele X”, ai această posibilitate. Un asemenea divers îți creează o stare de spirit bună și abordezi cu alt moral provocările din ziua următoare.

Stai degeaba

Da, pur și simplu stai degeaba. În vâltoarea vieții cotidiene, avem impresia că ne irosim timpul dacă stăm măcar un sfert de oră fără să facem nimic. Închide-ți telefonul/telefoanele, așază-te pe un scaun în curte sau pe balcon și privește cerul timp de câteva minute. Respiră adânc și nu te gândi la nimic anume. Încearcă să te desprinzi de timpul prezent. Este unul dintre cele mai utile cadouri pe care ți le poți oferi.

ARTICOLE SIMILARE

Parfum alterat Michael Jackson, scos la vânzare

realitatea

Ziua II la BCR Open Romania 2008

realitatea

Madonna se mută înapoi la Londra

realitatea

Ghici cine se plimbă prin Los Angeles

realitatea

Natasha Richardson a murit

realitatea

Laura Cosoi, Killer Queen

realitatea

Scrie un comentariu