Home > Lifestyle > Stiri > 7 luni, 15 scenarii

7 luni, 15 scenarii

Kiwi Finance, unul din principalii brokeri de credite pentru retail, va intermedia anul acesta un volum de finantari de sase ori mai mic fata de anul trecut, estimeaza Anca Bidian, CEO si fondator al companiei. Scaderea volumului de credite intermediate – 30 mil. euro in 2009 fata de 180 mil. euro anul trecut – se va regasi, in aceeasi proportie, si la nivelul cifrei de afaceri a Kiwi Finance. Vanzarile companiei ar putea fi in 2009 tot de sase ori mai mici fata de anul trecut – 3,4 mil. euro.

Anca Bidian face toate aceste estimari dupa ce si-a revizuit bugetul de 15 ori in ultimele sapte luni, de cand a inceput criza financiara. De altfel, Bidian se fereste de cuvantul "buget", preferand sa vorbeasca despre "scenarii" tocmai datorita vitezei cu care acestea se schimba. Primele masuri de restructurare au constat in reducerea fortei de vanzari la jumatate (200 de persoane anul trecut) si inchiderea sucursalelor neperformante – este vorba despre cele de la Madrid, Slatina si Iasi. In paralel cu masurile de taiere de costuri, Kiwi Finance are si o strategie de dezvoltare.

"Ne extindem prin francize", spune Anca Bidian. De asemenea, compania a inceput sa intermedieze credite si pentru companii si are sase contracte cu dezvoltatorii de ansambluri rezidentiale pentru a le gasi clienti. Anul acesta, intreaga piata de intermediere de finantari ar putea scadea de zece ori, pana la 1,5 mld. euro, scrie MONEY EXPRESS  in editia din aceasta saptamana. (Ionut Ancutescu, Georgiana Stavarache)

Articole asemanatoare
Geanta perfecta din piele s-a nascut si o cheama Einer
Cum va reuși Dacia să atingă targetul pe 2010?
Adrian Sârbu se pregătește de încă un an dificil pentru CME
Războiul de cinci stele dintre Radisson și Marriott

Loading...

Comenteaza acest articol

7 luni, 15 scenarii

by realitatea   1 min
0