Tabu
LIFESTYLE

Cum să pleci singură în vacanță

Până la urmă nimeni nu a spus că e o lege să pleci în concediu împreună cu o suită întreagă, fie ea și de prieteni. Recunosc că nu am mai experimentat acest subiect până de curând, dar când buna mea prietenă MI a plecat pentru o săptămână, singură, la Barcelona și s-a întors de acolo cu un tonus și un zâmbet de neșters de pe chip, mi-am zis că e o idee genială să plecăm undeva, eu și pălăriile mele de soare. Åži e absolut fabulos!

Deci, cum îți programezi o astfel de vacanță și ce poți face de una singură, fără să te plictisești vreo clipă?

În primul rând alege o destinație care să se potrivească cu ce-ți dorești: vrei să mergi pe cultură și să vizitezi muzee și galerii de artă? Atunci go to Paris! Sau la Viena, Londra sau Roma. Vrei shopping și spectacole multe? New-York sau Berlin sunt perfecte. Dacă ești mult prea obosită și tot ce vrei e o plajă, marea și multe frappe-uri, alege o insulă chic din Grecia sau o altă țară cu ieșire la Mediterana (apa e mai caldă decât la Marea Neagră).

Fă-ți rezervări la un hotel bun și central, mai ales pentru că mergi singură, e de preferat să te răsfeți și să ai parte de toate serviciile posibile, de la sala de fitness, piscină, și până la masaje, spa și local cuisine. Dacă bugetul nu este foarte mare, alege să mergi aici în extra sezon, există hoteluri de 5 stele care au servicii extraordinare iar cazarea este foarte rezonabilă în această perioadă a anului (până la jumătatea lunii iunie și apoi după 15 septembrie).

Cumpără-ți un ghid de călătorie și documentează-te înainte, chiar și dacă mergi într-o vacanță strict pentru plajă și somn.
Nu-ți lua mult bagaj cu tine, e neplăcut să cari cufere întregi cu haine pe care poate că nu le vei îmbrăca niciodată – două perechi de jeans, niște pantaloni lejeri și chic, două rochii mai elegante, multe T-shirts și shorturi, costume de baie și pantofi lejeri sunt de ajuns. Ia cu tine câteva cărți de vacanță (pe Cioran și Pleșu îi lăsăm acasă) și I-pod-ul încărcat cu melodiile tale preferate și ar fi drăguț să ții și un jurnal, în care să scrii în fiecare zi ce ai făcut, ce ai vizitat, și alte gânduri plăcute – când ești singur undeva ai capacitatea să devii un mic filosof, și te vei simți foarte bine, o să vezi, observând lucruri la care nu te-ai fi gândit niciodată că există sau se pot întâmpla…de care o să râzi peste ceva timp.

Nu uita cremele de protecție solară și after sun și o mică trusă de prim ajutor, în caz de mici accidente…și aparatul de fotografiat, este foarte important!
Odată ajunsă în orașul ales, cumpără vederi și trimite-le prietenilor dragi și părinților. Un bun prieten de-al meu (și vecin) îmi trimite cartoline chic și vintage ori de câte ori pleacă, chiar și pentru 3-4 zile. E atât de plăcut să primești o vedere scrisă de mână, cu ștampila poștei din țara respectivă!

Explorează împrejurimile. Poți descoperi locuri în care s-au născut sau au trăit artiști celebri și de care știu doar localnicii. Caută muzee și galerii ascunse și nu rata nici micile spectacole în aer liber, chiar dacă unele dintre ele frizează penibilul. Bucură-te de ce ți se întâmplă în acele momente.

Serile pot trece mai greu când ești singură într-o țară străină. Dacă mergi într-un club riști să fii agățată și uneori ajungi să-ți folosești cunoștintele de aikido și krav maga, dar se poate întâmpla să te împrietenești cu un grup, și poți ieși cu ei. Sau poți să-ți petreci timpul singură în hotel, la piscină sau în cameră, uitându-te la filme, citind sau dansând…singură!

Cumpără-ți un cadou scump de aici – un colier handmade, sau o eșarfă, îți vei aminti cu plăcere, peste ani. Nu-i uita pe cei dragi, pe care poți să-i răsfeți cu suveniruri speciale – chiar și o carte sau un album care știi că i-ar bucura.
Avantajul de a pleca singură undeva este că nu depinzi de nimeni, îți faci programul așa cum vrei – de la trezitul de dimineață și până la dușul care poate dura și o oră, dacă vrei. O să ajungi să te simți ca Joan Collins sau Ivana Trump în perioadele de rehab după vreun iubit mai tânăr, în care se duceau la St. Tropez și împărțeau bezele paparazzilor.

Gândește-te că o astfel de vacanță este o experiență unică. Până la urmă, nu trebuie să faci din asta o obișnuință, dar merită încercată o dată în viață!
Până te hotărăști unde să pleci de una singură în concediu îți recomand să revezi câteva filme: ,,Vacanță la Roma’’, ,,The Holiday’’ sau ,,Vicky Cristina Barcelona’’ îți vor deschide apetitul pentru călătorii și experiențe mai mult decât plăcute!

Bonne voyage!

ARTICOLE SIMILARE

The Personal Touch de la Moet

realitatea

«Mr. Pink» este ÎNSURAT si are copii? De ce a evitat-o pe Monica in China

Hrana viitorului: crochete de greier si crema de omida!

NADINE a pozat nud pentru un calendar

realitatea

JENNIFER ANISTON, mireasa la 45 de ani!

S-au împăcat de dragul fetiţei? Antonia şi Vincenzo Castellano, împreună în Italia

1 comentariu

Scrie un comentariu