Home > Lifestyle > Stiri > Noi să fim sănătoși…

Noi să fim sănătoși…

Disfuncții sexuale.
Fără a fi fondat neapărat statistic, bărbatul gay este mai apt decât fratele său hetero să vorbească despre sexualitatea sa și despre potențialele disfuncții sexuale care l-ar face mai puțin împlinit. În consecință, pericolul disfuncțiilor sexuale cauzate de stres, consumul asociat de droguri ale plăcerii sau de vârstă se bucură de mai multă atenție din partea bărbaților gay. Doctorul Stephen Goldstone, autorul cărții ‘The Ins and Outs of Gay Sex’ observă că doar 10% din bărbații care au disfuncții sexuale caută soluții medicale, și că peste 80% dintre aceștia sunt gay.

Tratamente de întinerire și revitalizare.

Din momentul în care aceste tratamente au părăsit salonul de frumusețe și au devenit o disciplină clinică, bărbații gay au găsit în corijarea sau recuperarea trăsăturilor fizice ale tinereții o preocupare constantă. Explicația este una simplă, mediile comunitare gay pun accent destul de mare pe înfățișarea fizică, iar persoanele trecute de o anumită vârstă, confruntate cu discriminarea într-un mediu competitiv din punct de vedere fizic încearcă să găsească soluții medicale care să îi facă în continuare atractivi.

Consiliere psihologică.
Fie că este vorba de adaptabilitatea individului, de viața de cuplu, de relația acestuia cu părinții sau cu animalul de companie preferat, bărbatul gay va recurge la consiliere psihologică de fiecare dată când acest serviciu i se pare oportun și accesibil. Psihologul Michael Shelton remarca în studiul său ‘Boy Crazy’ că după sute de discuții cu bărbați gay despre gradul lor de împlinire și adaptare, aceștia se chestionează și analizează mult mai profund și au un grad mare de ipohondrie psihică (mai mult decât somatică), deoarece trebuie să își pună mult mai multe probleme de statut și normalitate decât bărbații hetero.

Boli cu transmitere sexuală (BTS).
Deși bărbații gay nu au fost niciodată mai predispuși să aibă o BTS, discursul medical a știut întotdeauna să îi învinovățească în acest sens. Primii ani sida au însemnat chiar și pentru personalul medical mitologii cum a fost cea a ciumei gay (cum era numită boala fără nume). În momentul de față, bărbații gay sunt expuși la o informare foarte amplă și bine documentată și se bucură de grupuri de suport și acțiune peste tot în lume, astfel majoritatea BTS fiind eradicate în mijlocul comunității. Un studiu din 2009 arată că la 10000 de ocurențe BTS doar 58 provin din interiorul comunității gay.

Tratamente de dezintoxicare.
 Abuzul de alcool, tutun sau droguri de divertisment sau adictive nu sunt mai răspândite în interiorul comunității gay, dar se bucură de o mai mare atenție medicală la nivel comunitar. Deoarece aceste abuzuri au fost deseori asociate cu ideea unei mai mari libertăți sau cu eludarea unui mediu potrivnic, bărbații gay s-au confruntat cu 150% mai multe cazuri de abuz decât bărbații hetero. Dacă există o parte pozitivă în această poveste, 80% din dezintoxicări au fost reușite, din care peste 60% printr-o singură cură.

Articole asemanatoare
Cum ne păstrăm silueta, fără a face antrenamente obositoare?
sănătate
20 de mituri despre sănătate. Tu pe care le-ai auzit cel mai des?
Pericolul care ne paște când folosim parfumul
Mituri despre varice desființate de chirurgul Rafael Halpern: când este mai bine să te operezi dacă vrei să rămâi însărcinată

Loading...

Comenteaza acest articol

Noi să fim sănătoși…

by realitatea   2 min
0