Tabu
Image default
lifestyle

Omul de afaceri Dan Adamescu cumpara actiuni la hotelul Pullman

Dan Adamescu, omul de afaceri care detine centrul comercial Unirea si compania de asigurari Astra isi continua achizitiile. Dupa electroretail – domeniu in care a devenit in luna martie al doilea actionar in Flamingo –, Adamescu pariaza din nou pe hoteluri. Ultima lui tinta: Pullman (ex-Sofitel), scrie MONEY EXPRESS. Potrivit Registrului Comertului, compania SC de Asigurare-Reasigurare Astra, controlata de familia Adamescu prin Nova Trade, are 5,78% din World Center Bucuresti SA – care detine si hotelul Pullman.

Desi nu se cunoaste momentul intrarii lui Adamescu in WTC/Pullman (acesta refuzand un interviu), o sursa MONEY EXPRESS crede ca miscarea s-a petrecut in ultimele luni (ultimele informatii despre WTC au fost actualizate pe 23 februarie 2009). Aceasta ar fi a treia achizitie cunoscuta din domeniul hotelier, dupa Rex din Mamaia (2006) si o parte din Intercontinental (sfarsitul lui 2008). Dar pe lista lui Adamescu apar si vanzari, urmatoarele preocupari fiind Unirea din Brasov (a carei intentie de vanzare este publica de saptamana trecuta) si Astra (potrivit competitorilor din asigurari), pentru ultima dintre acestea argumentul principal fiind legat de esecul finalizarii tranzactiei cu austriecii de la Uniqa, catre care Adamescu vanduse in 2005 un pachet de 27%.

Cititi in MONEY EXPRESS  de ce a cumparat Adamescu actiuni la Flamingo, ce afaceri i-au adus primii bani in fosta Germanie Federala – unde a trait aproape zece ani – si cum a devenit el unul dintre primii capitalisti ai Romaniei. (Larisa Ghitulescu)

ARTICOLE SIMILARE

Lia Bugnar: “Iubirea se ţine scai de mine”

Scarlett Johansson era să moară strivită de un cal

realitatea

Starbucks a ajuns și în Piața Victoriei!

realitatea

KING CIOABA la nunta ELENEI BASESCU / Album FOTO

FOSTUL MINISTRU Ioan Avram Mureşan a plans două ore pentru FIUL MORT

Mihaela Radulescu, aparitie horror!

1 comentariu

Scrie un comentariu