Tabu
Concurs

Jurnal de calatorie, Simona – Kriopigi, Halkidiki, Grecia

Kriopigi este destinatia de vis pentru oricine isi doreste o vacanta relaxanta, linistita, bineinteles cu tot confortul asigurat. Kriopigi este o mica localitate greceasca cu aproximativ 1.000 de locuitori permanenti (si multi turisti sezonieri) situata in peninsula Halkidiki, intre bratele Sithonia si Kassandra. Se afla la aproximativ 60 km de aeroport si 1 km de orasul Gerakini. Numele sau inseamna in limba greaca “primaveri reci”, dar cu veri se pare foarte placute.

Hotelul Mare Blu Beach Hotel este alegerea ideala pentu o familie aflata in vacanta. Este un hotel de 3 stele deschis in urma cu cativa ani, in stil bungalow, dar dispune de toate facilitatile pe care in alte locuri autohtone, le poti intalni doar la 4 stele: piscina proprie pentru adulti si copii, plaja dotata cu sezlonguri, umbrele si un bar de unde poti servi contra cost bauturi racoritoare, restaurant si chiar teren de joaca pentru copii. Camerele sunt repartizate pe doua nivele si sunt dotate cu baie proprie, TV, telefon, frigider, aer conditionat, terasa. Copiii pana la 12 ani beneficaza de gratuitate la cazare, iar masa este servita in regim de demipensiune cu bufet suedez. Plaja cu iesire la Marea Egee, ale carei ape limpezi si calde iti incanta privirea, are nisip fin, dar si pietre, asadar scaldatul poate sa nu fie o experienta prea placuta (cel putin pana ajungeti in apa). Puteti intalni aici rusi, nemti, dar si multi romani.

Daca alegeti sa calatoriti in extrasezon sau chiar la inceput de sezon, cum am ales noi, puteti avea surpriza sa gasiti statiunea populata cu turisiti in numar relativ mic si prin urmare puteti beneficia astfel de un sejur mai linistit. Daca nu va incanta idea unei toropeli placute la soare, puteti da o raita prin bazarul local din Gerakini, plin cu tarabe cu blanuri, suveniruri, haine (ceva acceptabil gasiti doar de la 5 euro in sus) sau chiar prin cafenelele sau tavernele locale. Grecii prefera sa serveasca caffe frappe, iar ca specialitati locale, va recomad sa incercati souvlaki, tzatziki sau gyros (o specialitate de saorma greceasca). Gasiti de asemenea din belsug preparate pe baza de fructe de mare. In schimb, nu veti gasi aici mall-uri, trafic infernal, ci doar o oaza de liniste, binevenita cred pentru oricine.

In Kriopigi, aleile sunt ingrijite si curate, umbrite de palmieri si arbori exotici si pline de peluze frumos colorate. Nu intalnesti prea multe cluburi sau discoteci, dar te poti destinde si in alte moduri. Spre exemplu, intr-o croaziera de o zi pe o corabie. Cea in care ne-am aventurat costa 35 de euro si se intindea pe durata a 8 ore, includea o masa si program artistic cu dans si muzica locala. Totul pentru 35 de euro. Destinatia aleasa de noi a fost spre muntele Athos. Din pacate, nu a acostat pentru a ne putea bucura pe deplin de minunatia acestor locuri cu traditie seculara. Despre localnici nu pot spune decat ca sunt extrem de primitori si binevoitori, cu traditia turismului in sange.

La intoarcere, am avut cateva probleme cu masina si mecanicii de la un service auto local ne-am ajutat benevol si fara sa pretinda vreo remuneratie. Desi este destul de lung drumul la intoarcere cu masina, puteti opta cand va alegeti pachetul turisitic pentru transport cu avionul. Sunt minunate apusurile de soare in aceasta regiune si o recomand cu caldura celor care isi doresc un sejur linistit, in familie, care iubesc marea si plaja si care, bineinteles, doresc ca si confortul sa se ridice la nivelul asteptarilor.

ARTICOLE SIMILARE

CONCURS: Câștigă tricoul recesionist! ÎNCHEIAT

realitatea

Å¢inută de cocktail, Livia!

realitatea

Votează Husa Anei Maria Cornea!

realitatea

Tabu caută: Votează echipa Mădălinei!

realitatea

Å¢inută de club, Alexandra C!

realitatea

Castiga una dintre cele 5 carti: Ultima cursa spre Woodstock de Colin Dexter!

Scrie un comentariu