Tabu
lifestyle

O lecție de istorie a cravatei la Muzeul Național de Artă al României

Până în 10 ianuarie 2010 Muzeul Național de Artă al României (Rotonda Sălii Auditorium din Str. Åžtirbei Vodă 1-3) te așteaptă cu o expoziție specială: Noduri italiene. Cravata – evoluție, limbaj și stil.

Organizată cu ocazia împlinirii a 130 de ani de relații diplomatice italo-române, expoziția prezintă 150 de cravate, 10 costume bărbătești din diferite epoci și o bogată documentație explicativă ce ilustrează evoluția cravatei în cadrul modelor vestimentare, de la eșarfa înnodată din secolul al XVII-lea și până în zilele noastre.

Cravata reprezintă azi unul dintre simbolurile inconfundabile ale stilului rafinat și exclusivist "Made in Italy", desi termenul de  „cravată” derivă din franțuzescul „cravate”, adaptare a cuvântului croat „hrvat”. Începând cu secolul al XVII-lea, când ofițerii regimentului de cavalerie croată ajunși la Paris în timpul Războiului de 30 de ani au introdus acest accesoriu în Franța, și până în zilele noastre, cravata a suferit o serie de modificări, devenind simbolul absolut al eleganței masculine.

Expoziția ilustrează nu numai evoluția istorică a cravatei, ci și evoluția stilistică a acestui accersoriu. Piesele expuse sunt reprezentative pentru a demonstra varietatea de țesături, modele, culori și imprimeuri existente, precum și varietatea tehnicilor de producție a cravatelor, evidențiindu-se trei mari stiluri de producție: cel englezesc, cel franțuzesc și cel italian.
O expoziție de văzut împreună cu iubitul sau cel mai bun prieten fashionist.

ARTICOLE SIMILARE

Conrad Murray, condamnat la patru ani de închisoare

realitatea

Noua epocă a creditelor de consum

realitatea

Vara aceasta se poarta accesoriile si rochiile din… aluminiu

realitatea

Zilele Bucureștiului la Muzeul Cotroceni

realitatea

Madonna, implorată să trimită poze cu Mercy tatălui ei natural

realitatea

Augustine Kochuparampil: -Este vârful crizei-

realitatea

Scrie un comentariu