Tabu
HEALTHSlider

Paradoxul pierderii fertilității în căutarea perfecțiunii masculine

Oamenii de știință au descoperit un paradox evolutiv, în care bărbații își distrug capacitatea de a avea copii din cauza eforturilor de a se face mai atractivi.

Folosirea steroizilor pentru a obține un fizic cât mai masiv sau pastilele împotriva căderii părului pot afecta fertilitatea. Acesta a fost numit paradoxul Mossman-Pacey după oamenii de știință care l-au descris pentru prima dată. Ei spun că acesta provoacă multă durere în cuplurile care se luptă să conceapă. “Am observat că dintre oamenii care vin să-și testeze fertilitatea – tipii sunt imensi”, spune dr. James Mossman, de la Universitatea Brown din Statele Unite. “Ei încearcă să fie foarte mari, să arate că sunt vârfurile evoluției. Dar ei se fac o greșeală uriașă într-un sens evolutiv, pentru că, fără excepție, nu produceau deloc spermă”.

Steroizii anabolizanți imită efectul testosteronului hormonal masculin în organism și sunt utilizați ca medicamente de îmbunătățire a performanței pentru a urgenta creșterea musculaturii. Ei sunt folosiți în mod regulat de culturisti. Nu este ironic faptul că bărbații merg la sală pentru a arăta minunat, în cea mai mare parte pentru a atrage femeile iar apoi, din neatenție rămân infertili? Steroizii anabolizanți afectează glanda pituitară a creierului asta duce la oprirea producției a doi hormoni – numiți FSH și LH – care sunt hormonii cheie responsabili de producția de spermatozoizi. Cercetătorii spun că există un efecet similar la bărbații care utilizează medicamente pentru a preveni chelia.

Măsura succesului în termeni evolutivi este trecerea propriilor tale gene (instrucțiuni ale ADN-ul tău) la următoarea generație. Nu contează mușchii pe care-i construiești cu chimicale.

ARTICOLE SIMILARE

Prinţesa Martha Louise a Norvegiei se iubește cu ghidul spiritual al vedetelor de la Hollywood

Andreea Damian

Cum arată casa Claudiei Iosif, fosta iubită a lui Dorian Popa, în care a investit o sumă considerabilă

Andreea Damian

Columbia festivă ⎪ Taxiul de Crăciun

Ciocîrlan

S-au convins că femeia în rol principal e cheia succesului în box-office-ul mondial

Andreea Damian

The Nun, cel mai așteptat thriller al toamnei, filmat integral în România

Andreea Damian

Activismul politic al Pamelei Anderson – din 1990 până la Jachetele Galbene din Franța

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu