Home > Agenda > MacKenzie Bezos, fosta soţie a fondatorului Amazon, gest măreț după finalizarea divorțului

MacKenzie Bezos, fosta soţie a fondatorului Amazon, gest măreț după finalizarea divorțului

MacKenzie Bezos

MacKenzie Bezos a decis să doneze aproape jumătate din averea sa prin intermediul unei organizaţii de caritate, Giving Pledge, la o lună de la finalizarea divorțului de fondatorul grupului Amazon, Jeff Bezos.

Romanciera, în vârstă de 49 de ani, care acum este una dintre cele mai bogate femei din lume, a scris luni o declarație în care își explică decizia, încurajând și alți miliardari să renunțe la averile lor.

Pledge Giving (Angajament de Donaţie) este o iniţiativă lansată în 2010 de miliardarii americani Warren Buffett şi Bill Gates, prin care aceştia le încurajau pe persoanele bogate din lumea întreagă să doneze mai mult de jumătate din averile lor în beneficiul unor organizaţii de caritate, fie în timpul vieţii, fie după moartea lor. Lista semnatarilor iniţiativei, disponibilă pe site-ul Giving Pledge, conţine aproximativ 200 de nume, în rândul cărora se regăsesc fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, investitorul Bill Ackman, co-fondatorul Airbnb, Brian Chesky şi unul dintre fondatorii companiei Microsoft, Paul Allen.

Însuși Jeff Bezos nu se numără printre cele 204 de persoane care au semnat angajamentul. Miliardarul a anunţat totuşi în septembrie 2018 înfiinţarea unui fond de investiţii de 2 miliarde de dolari ce vizează ajutorarea familiilor defavorizate şi achitarea taxelor de şcolarizare pentru tinerii provenind din comunităţi sărace.

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, MacKenzie Bezos are o avere estimată la 36,6 miliarde de dolari. Fostule ei soț, Jeff Bezos, e cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 114 miliarde de dolari.

Fondatorul Amazon a reacționat pe Twitter la decizia celei care i-a fost soție timp de 25 de ani. „MacKenzie va fi uimitoare, grijulie și eficientă în domeniul filantropiei și sunt mândru de ea”, a apreciat Jeff Bezos.

MacKenzie și Jeff Bezos au împreună patru copii. Cuplul a anunțat că divorțează în luna ianuarie.

Articole asemanatoare
Jeff Bezos
Jeff Bezos devine primul triliardar al lumii
miliardari
Cum arătau cei mai faimosi miliardari înainte de a deveni bogați
Bănuieli că telefonul lui Jeff Bezos ar fi fost „spart” de prințul saudit Mohammed bin Salman
Amazon
Angajați Amazon, amenințați cu concedierea după ce au vorbit despre probleme de mediu

Comenteaza acest articol

MacKenzie Bezos, fosta soţie a fondatorului Amazon, gest măreț după finalizarea divorțului

by Andreea Damian   1 min
0