Tabu
LIFESTYLESlider

Utilizarea în exces a tehnologiei face să-ți crească niște coarne pe craniu

Tehnologia are puterea de a ne schimba complet viețile, dar ar putea, de asemenea, să ne modifice corpurile în moduri neașteptate. Cercetările recent au sugerat că oase mici, asemănătoare coarnelor, ar putea crește pe craniu, iar asta din cauza utilizării dispozitivelor.

Cercetătorii David Shahar și Mark Sayers de la University of the Sunshine Coast din Queensland, Australia, care au analizat peste 1.200 de radiografii, au observat cu uimire că mai ales tinerii au o protuberanță ciudată la baza craniului, unde acesta se întâlnește cu gâtul.

Tinerii dezvoltă spițe asemănătoare coarnelor în partea din spate a craniului, pintenii osoși cauzați de înclinarea în față a capului, care schimbă greutatea de la coloană vertebrală la mușchii din spatele capului, tendoanele și ligamentele de legătură. Transferul de greutate care cauzează acumularea poate fi comparat cu modul în care pielea se îngroașă într-un calus ca răspuns la presiune sau abraziune.

Care este cauza posibilă a acestei schimbări? Probabil ați ghicit-o. Cercetătorii australieni susțin că prevalența apariției acestei protuberanțe la adulții mai tineri indică o schimbare a poziției corpului cauzată de utilizarea tehnologiei moderne. Se spune că telefoanele inteligente și alte dispozitive portabile contorsionează forma corpului, cerând utilizatorilor să-și îndoaie capul în față pentru a înțelege ce se întâmplă pe ecranele în miniatură.

41% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani au dezvoltat un os mai mic sau mai mare la baza craniului. În unele cazuri, osul avea doar 10 milimetri, dar în altele acesta ajungea până la 30 de milimetri.

Autorul studiului, David Shahar, a declarat că a început să observe aceaste „coarne” încă de acum 10 ani la pacienții săi. Dar cazurile s-au înmulțit mult în ultima vreme, mai cu seamă în rândul celor tineri. Ddescoperirea marchează prima documentație a unei adaptări fiziologice sau scheletice la intruziunea tehnologiei avansate în viața de zi cu zi.

ARTICOLE SIMILARE

Cum să alegi perdelele potrivite pentru sufragerie?

Tabu Tabu

Băutura tradițională rusească ne crește imunitatea împotriva Covid

Andreea Damian

De ce nu a mai apărut Melania Trump pe coperţile revistelor de când a devenit prima doamnă a SUA

realitatea

Hugh Jackman, diagnosticat cu cancer!

Insarcinata in cateva luni, Claudia Pătrăşcanu s-a logodit cu Gabi Bădălău

IOANA PETRIC e amanta lui HUIDU!? Prezentatoarea “Cronicii…” isi spune punctul de vedere

1 comentariu

Scrie un comentariu