Tabu
Image default
HEALTHSlider

Băutura tradițională rusească ne crește imunitatea împotriva Covid

Un vestigiu al epocii medievale, Sbiten este o băutură tradițională pe bază de miere de iarnă, din Rusia, renumită pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate. Foarte populară, băutura are aproape 200 de variante de rețete.

Foarte apreciată pentru gustul său, Sbiten este de asemenea consumată din necesitate și din motive de sănătate: potrivit unor persoane, Sbitene ar aduce într-adevăr multe avantaje sistemului imunitar.

COVID-19 ne obligă să găsim toate mijloacele pentru a ne întări apărarea naturală: vitaminele D și K , mâncăruri celebre precum kimchi … Deci, de ce să nu încercăm și Sbiten pentru a ne spori imunitatea împotriva coronavirusului? Să profităm deci de toate beneficiile sale în această criză sanitară!

Ce este Sbiten și cum ne poate spori imunitatea?

De câteva secole, când vin Iarna și nenumărații ei viruși, Sbitene a fost foarte apreciată de ruși pentru că îi proteja împotriva bolilor. Într-adevăr, această băutură rusească te protejează în mod eficient de răceli, gripă sau gastroenterită. Deci, de ce nu și de COVID-19?

Cuvântul sbiten este din verbul rus sbit , ceea ce înseamnă să bată și se referă la ierburi și mirodenii fiind lovite într-un mortar. Unii adaugă vin roșu sau vodcă sau brandy la ingredientele de bază pentru a face acest lucru un potent puternic. Există multe rețete pentru sbiten. Proporția de gem în această rețetă este mai mare decât mierea, în timp ce în alte rețete veți găsi până la 2 cesti de miere și numai 2 linguri de gem.

Din ingredientele conținute în băutură, Sbiten are multe virtuți utile pentru a ne optimiza corpul împotriva coronavirusului.

Consolidează sistemul imunitar

Datorită mierii și condimentelor utilizate în rețetă, Sbiten are acțiune antiseptică și antiinfecțioasă. Curăță gâtul, gura și întregul tract digestiv. Acest lucru permite organismului să se protejeze de infecții și boli care afectează urechile, nasul sau gâtul, zone afectate și de coronavirus. Consumată în mod regulat și pe termen lung, băutura va stimula sistemul imunitar al persoanei care o bea.

Virtuți antioxidante

Combinația de miere, scorțișoară, cuișoare și ghimbir are proprietăți antioxidante care previn îmbătrânirea prematură a celulelor. Consumată des, Sbiten ajută astfel la prevenirea bolilor cardiovasculare și la reducerea riscului de cancer.

Proprietăți antiinflamatorii

Ghimbirul din băutură are multe proprietăți antiinflamatoare.

Rețeta pentru Sbiten, o băutură ancestrală care întărește sistemul imunitar

Ce ai nevoie

  1. Miere – 1 kg
  2. Hamei proaspete – 20 g
  3. Condimente și ierburi după gust
  4. Apa – 4 litri

Cum se face

Într-o cratiță medie, combinați miere, cuișoare, scorțișoară, ghimbir, gem de mure, apă sau vin, nucșoară, frunze de menta, dacă se utilizează și ardei iute, dacă se utilizează. Începeți ușor această fierbere la foc mediu, amestecând frecvent până când mierea și gemul se dizolvă complet. Scoateți din căldură.

Lăsați sbiten-ul să ajungă la temperatura camerei. Îndepărtați lichidul prin frișcă, presați solidele și transferați-l într-un recipient etanș sau într-o sticlă. O sticlă de 750 ml trebuie să găzduiască această cantitate de sbiten. Refrigerați și reîncălziți când serviți

ARTICOLE SIMILARE

Hailey Bieber, rochia de mireasă de „vis” pe care a purtat-o în ziua nunții

Andreea Damian

14 celebrități care nu folosesc Social Media

Andreea Damian

Studiul „Literatura science fiction te face prost” desființat chiar de oamenii de știință care l-au făcut

realitatea

Serena Williams va debuta la US Open în cel mai sexy echipament

Andreea Damian

Sunt probioticele eficiente în lupta împotriva depresiei? Răspunsul cercetătorilor

Andreea Damian

Unde mergem in excursie sau in concediu iarna aceasta?

realitatea

Scrie un comentariu