Tabu
CULTURESlider

Platforma Declic oferă gratuit kit-uri de reciclare. Cum îl obții

Platforma de activism Declic oferă gratuit kit-uri de reciclare, în speranța ca informațiile despre colectarea separată a gunoiului să ajungă la cât mai mulți români.

„Am văzut recent o imagine pe internet care spunea: <<Nu avem nevoie de o mână de oameni care să recicleze perfect, ci avem nevoie de milioane care să o facă imperfect!>> și m-am gândit că exact de asta avem noi nevoie în România. Reciclarea poate să fie un lucru complicat dacă vrei să o faci perfect. Însă ne dorim ca majoritatea covârșitoare a populației să înțeleagă rapid cum se face și să o facă așa cum poate, imperfect, dar să o facă. Vă garantez că în câteva luni vom progresa enorm”, a scris un reprezentant Declic.

Planul de acțiune al Declic este să conștientizeze oamenii despre importanța reciclării și să-i informeze și să-i învețe cum să colecteze separat gunoiul.

Voluntarii Declic doresc ca informația să ajungă la cât mai mulți oameni din România.

Kitul de reciclare conține 5 afișe care îți arată cum se face colectarea selectivă a deșeurilor. Unul poți să îl pui pe frigider, iar celelalte le poți da prietenilor sau vecinilor. Mai conține 6 stickere: 4 pentru plastic/ metal, hârtie, sticlă și reziduale pe care le poți lipi pe coșurile de gunoi și 2 stickere care promovează campania noastră despre reciclare.

Există și 3 săculeți reutilizabili pentru legume-fructe. Îi vei putea folosi la piață sau la supermarket pentru a evita pungile de plastic de unică folosință. Astfel vei „salva” mii de pungi de plastic de la groapa de gunoi. Săculeții sunt realizați de o întreprindere socială dintr-un sat din județul Cluj.

Doritorii trebuie să completeze un formular, iar în trei săptămâni vor primi kit-ul de reciclare. Cei care vor pot să și doneze către platformă, pentru a acoperi costurile de producție.

ARTICOLE SIMILARE

Survivor România 2022. Eliminare neșteptată la Survivor

Andreea Damian

Fiica lui Catherine Zeta-Jones a devenit femeie și e leită mama sa

Andreea Damian

Încă o victimă a violenței domestice și abuzului sexual care putea fi salvată

Dora Constantinovici

Cercetătorii “au tradus” discuțiile dintre lilieci. Sunt certăreți și se contrazic mult

realitatea

FOTO: Printul George la 1 an!

realitatea

Primăvara pop art – Noul parfum Bond N°9

realitatea

Scrie un comentariu