Tabu
LIFESTYLESlider

De Crăciun facem cea mai mare risipă. Ce să faci ca să ai un impact cât mai mic asupra mediului

Crăciunul poate fi cea mai minunată perioadă a anului, dar este, de asemenea, una în care facem cea mai mare risipă. De Crăciun creşte volumul de deşeuri reziduale produse de om. Mare parte din ele, din păcate, ajunge la depozitele de gunoi care dăunează mediului.

De exemplu, un britanic cheltuie aproximativ 330 de lire sterline pentru a cumpăra cadouri de Crăciun, iar un copil primește, în medie, 16 cadouri în total. Crăciunul este sărbătorit în multe țări din întreaga lume, iar populația lumii se ridică la 7,6 miliarde de persoane (începând cu luna mai 2018), deci se produce o mulțime de resturi din plastic și carton care trebuie aruncate după ce s-au desfăcut cadourile. Adăugați la această cifră un miliard de felicitări de Crăciun vândute în Marea Britanie în fiecare an și tonele de mâncare aruncate la gunoi.

După cum arată statisticile, doar în Marea Britanie, populația generează cu 30% mai multe deșeuri decât de obicei în perioada festivă. Printre lucrurile care ajung la gunoi se numără șase milioane de brazi și 365.321 de kilometri de hârtie de împachetat. Acestea sunt niște cifre uriașe și arată că atât companiile cât și consumatorii trebuie să facă ceva pentru a reduce impactul asupra planetei. Cu cât producem mai multe deșeuri, cu atât mai mult metan și dioxid de carbon (CO2) sunt eliberate în aer și cu atât temperatura Pământului crește. Acest lucru crește probabilitatea să aibă loc catastrofe naturale: secete, inundații și uragane. Acestea pot avea un efect devastator asupra habitatelor.

Deșeurile din plastic sfârșesc, de asemenea, prin a polua apa mărilor și a oceanelor atunci când sunt aruncate. Fiindcă oceanul elimină CO2 din aerul pe care îl respirăm și oferă o casă pentru 2,2 milioane de specii acvatice este vital ca întreprinderile (unii dintre cei mai mari producători de deșeuri) să facă tot ce pot pentru a-l proteja.

Iată câteva sfaturi pentru a reduce impactul asupra mediului la Crăciun.

Folosiți ambalaje reciclate

Pe măsură ce în curând intrăm într-un nou an, cu siguranță aveți prin casă ambalaje reciclate sau ar trebui să aveți. De la pantofi, electrocasnice, colete, etc. Sau renunță să mai cumperi fructe și legume în ambalaje din plastic. De curând, marii retaileri din România au introdus pungile biodegradabile și săculeții.

Oferiți mâncarea rămasă de la mesele festive

Pub-urile, restaurantele, cafenelele și hotelurile ar putea permite angajaților să ia acasă sau să doneze organizațiilor de caritate mâncarea rămasă în perioada festivă. În loc să le arunce pur și simplu!

Reutilizați sau reciclați bradul de Crăciun

Deși e frumoși și oferă locuinței sau locului de muncă un sentiment autentic festiv, una dintre problemele cu pomii de Crăciun adevărați este că, conform statisticilor, 250 de tone din ei sunt aruncați după Crăciun, când ar fi putut fi folosiți pentru compost. Pentru a reduce impactul asupra mediului, reciclați pomul după utilizare sau cumpărați-l de la un magazin care se ocupă cu acest lucru.

Copacii artificiali de Crăciun pot fi, de asemenea, dăunători pentru mediu, deoarece sunt realizați din diverse materiale, ceea ce înseamnă că nu pot fi reciclate. Din fericire, aceștia pot fi reutilizați în anii următori și astfel puteți reduce amprenta de carbon.

Trimiteți felicitări digitale

Astfel reduceți risipa de hârtie.

ARTICOLE SIMILARE

Larisa Iordache se pregătește să devină mamă

Andreea Damian

Beverly Hills Cop 4 se mută la Netflix cu tot cu Eddie Murphy

Andreea Damian

Rona Hartner reia lupta cu cancerul. Ce diagnostic devastator i-au dat medicii

Andreea Damian

David Popovici iubește și are o iubită. Cum arată partenera dublului campion mondial

Andreea Damian

Ia – Simbol al traditiei portului popular romanesc

realitatea

MIHAELA RADULESCU prinsa in ofsaid! Foto!

Scrie un comentariu