Tabu
HEALTHLIFESTYLESlider

Omenirea va avea nevoie de 80% mai multă mâncare până la sfârșitul secolului

Cantitatea de hrană necesară pentru a hrăni populația lumii până la sfârșitul secolului ar putea crește cu aproape 80 de procente. Cercetătorii din Germania au declarat că o tendință de creștere a indicelui de masă corporală (IMC) este cea care determină nevoia mai mare de calorii a indivizilor.

Autorii studiului avertizează că un eșec în asigurarea necesarului sporit de calorii ar putea duce la o inegalitate mai mare la nivel global. Concluziile cercetării au fost publicate în jurnalul științific Plos One.

Studiul, realizat de o echipă de la Universitatea din Gottingen, a calculat că 60% din cantitatea suplimentară de calorii ar fi rezultatul creșterii populației lumii. Conform raportului ONU intitulat „World Population Prospects”, se estimează că populația va crește de la aproape 7 miliarde în 2010 la aproape 11 miliarde în 2100. Totuși, peste 18% din cantitatea suplimentară de calorii în comparație cu anul 2010 ar proveni de la creșterea estimată a înălțimii și greutății la nivelul populației globale.

Cele mai sărace țări care se confruntă simultan și cu obezitatea și cu malnutriția

„Potrivit estimărilor noastre, necesarul mediu de energie va fi mai mare cu 253 kcal de persoană între 2010 și 2100, dacă se ia în considerare creșterea IMC și a înălțimii”, a explicat Lutz Depenbusch, coautor al studiului, potrivit BBC. „La nivel global, calculăm că, potrivit modelului nostru, efectul creșterii IMC și a înălțimii ar duce la o suplimentare a necesarului de calorii egal cu cerințele din 2010 ale Indiei și Nigeriei, laolaltă”, a afirmat Depenbusch. Cele 253 de calorii adăugate în dieta zilnică a unei persoane ar echivala cu două banane mari sau o porție de cartofi prăjiți, a exemplificat specialistul.

Experții germani au declarat că rezultatele sugerează că țările subsahariene vor fi cele mai afectate de această creștere a necesităților calorice. Această regiune a fost deja martora unei creșteri accentuate a necesarului caloric în contextul unei rate rapide de înmulțire a populației.

Cercetătorii au avertizat că un eșec al politicii alimentare globale ca răspuns la această creștere a necesarului caloric ar putea exacerba inegalitatea alimentară și economică. Ei au subliniat că sporirea cererii pentru produse alimentare ar conduce la o creștere a prețurilor acestora. În timp ce națiunile bogate ar putea absorbi aceste creșteri, țările mai sărace ar avea dificultăți, ceea ce ar duce la mai multe cazuri de malnutriție.

 

ARTICOLE SIMILARE

Smiley, scene intime cu o colegă de breaslă. Cum a reacționat Gina Pistol

Andreea Damian

Povestea prietenei sinucigase a Mihaelei Radulescu. S-a spanzurat la 29 de ani pentru ca…

432 de milioane de dolari a obținut Ed Sheeran din încasările turneului din 2018

realitatea

Suma exorbitantă pe care o cere fratele lui Pablo Escobar să-l înlăture de la putere pe Trump

Andreea Damian

Meghan Markle, viaţă grea la palat: se simte stresată și frustrată

Andreea Damian

Alimentul la care Nea Mărin a renunţat de 20 de ani şi pare că a întinerit

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu