Tabu
LIFESTYLE

Dieta secretă a franțuzoaicelor

De-a lungul ultimilor ani, toată lumea s-a mirat de cât de bine arată franștzoaicele și ce siluetă de invidiat au. Secretul acestora se pare că stă în rețeta de dietă a Doctorului Pierre Dukan. El a publicat această dietă acum zece ani, iar cartea a devenit un megabestseller în Franța. Momentan, mai bine de un milion și jumătate dintre franțuzoaice sunt gata să bage mâna în foc pentru eficacitatea rețetei. Mai mult, Gisele Bundchen și Jennifer Lopez spun că s-au folosit de ea cu succes.

Marele avantaj al dietei Dukan este că poți mânca tot ce vrei. Dieta constă în patru cicluri de nutriție care se succed unul celuilalt. Conform celor care au folosit-o, începe cu o dispariție evidentă a kilogramelor în plus, iar apoi e foarte ușor să mențineți greutatea pe care o doriți.

Elementul crucial este "zilele proteinelor", evident, zilele în care nu trebuie consumat altceva în afară de proteine. Dukan a povestit că ideea i-a venit după ce un prieten l-a rugat să îl ajute cu o dietă, iar el i-a recomandat ca timp de cinci zile să mănânce doar carne și să bea doar apă. După cele cinci zile prietenul s-a întors și l-a rugat pe Dukan să îl lase să se urce pe cântarul lui pentru că, aparent, al lui se stricase. Nu era așa, prietenul în cauză chiar slăbise 4,5 kilograme. A continuat să mănânce doar carne timp de încă 5 zile și a mai slăbit încă 3 kilograme.

Doctorul Dukan a fost atât de impresionat de această descoperire încât și-a schimbat specializarea din neurolog în nutritionist și și-a dedicat următorii 35 de ani din viață dezvoltării acestei diete. Ideea de bază este ca joia să mâncați doar proteine.

Iată cum arată o joie doar cu proteine în viziunea lui Dukan:

Mic dejun: cafea sau ceai(cu lapte praf și îndulcitor), două iaurturi mici degresate, 225 de grame de brânză cottage, o felie de șuncă de curcan, pui sau porc fără grăsime sau un ou fiert.

Între mese 1: un iaurt mic degresat sau 115 grame de brânză cottage.

Prânz: crabi, ciocănele de pui, file de somon fiert, friptură cu piper și sos de ou.

Între mese 2: un iaurt degresat și o felie de șuncă de curcan.

Cină: creveți în sos de ierburi și pui tandoori sau scoici marinate și vită fiartă, cremă de vanilie și clătită cu fulgi de ovăz.

ARTICOLE SIMILARE

Peste 300 de persoane din Brazilia au fost ucise în crime anti-LGBT – doar în 2018

Dora Constantinovici

Andra, SCHIMBARE RADICALĂ de LOOK! Uite cum ARATĂ acum

realitatea

Una dintre cele mai sexy cantarete de la noi, CHEALA din cauza cancerului

ATAC DUR! “Se duce la EMISIUNI pentru a-şi plăti ÎNTREŢINEREA”

Femeile preferă filmele de acțiune cu personaje feminine dinamice

Andreea Damian

Poveste de dragoste cu final tragic! Asta e pisica ce a adoptat opt purcelusi!

Scrie un comentariu