Tabu
LIFESTYLESlider

Noi reguli de recrutare la distanță: cum te pregătești pentru un interviu de angajare online

Pandemia de Covid-19 a modificat complet modul în care companiile își desfășoară activitatea – chiar și după ce restricțiile au fost relaxate, mulți se așteaptă să-și desfășoară în continuare activitatea acasă. Deci, cum poți impresiona un potențial nou șef de acasă?

Organizarea interviurilor de la distanță – telefonic sau video – nu este un concept nou, în special pentru companiile care au construit echipe internaționale la distanță. În procesul de recrutare nu lipsește tehnologia. Există algoritmi care pot analiza tonul vocii, expresiile faciale și modelele de vorbire ale candidaților în timpul preevaluărilor video, notându-le pe un profil ideal pentru acest rol.

Dar, pentru multe companii recrutarea online poate fi o perspectivă descurajantă. Experții recomandă tuturor celor implicați – recruiter și candidat – să trateze cât mai mult posibil un interviu la distanță ca o întâlnire tradițională, față în față. Așadar, aranjați-vă și puneți-vă cel mai bun costum.

Aveți grijă ce se află în spatele vostru, deoarece pe cameră se vede tot. Asigurați-vă că veți avea o oră de pace și liniște. Este posibil ca unii candidați să apară mai nervoși online decât în realitate. Trebuie să abordați subiecte despre care să vorbiți confortabil, ca să vă relaxați.

Unii recruiteri cred că procesul de recrutare este mult mai eficient atunci când e online. Deși recrutorii pot prefera să facă prima rundă de interviuri la distanță, prin telefon, uneori este important să vezi persoana cu care vorbești într-o anumită etapă a procesului. Iar acest lucru nu e posibil prin videoconferință.

De asemenea, candidații și recruiterii ar trebui să își instaleze toate echipamentele cu 15 minute înainte d einterviu, să corecteze unghiul de lumină, să testeze microfoanele. Când vorbești, privește direct în cameră, astfel încât cealaltă persoană să simtă că o privești. Ambele părți trebuie să se asigure că se pot auzi clar. Pandemia de Covid-19 ar putea marca o schimbare majoră în modul în care companiile își desfășoară activitatea.

ARTICOLE SIMILARE

The CURE vine pentru prima dată în România pe data de 22 iulie 2019

realitatea

6 semne care arată că nu mâncați destule proteine

Ciocîrlan

Sărbătoare dublă în familia Romaniței Iovan

Tabu Tabu

Fiecare generatie crede ca este de sacrificiu. De ce?

realitatea

Cristina Joia, prima apariție după ce a fost desfigurată

Andreea Damian

Netflix pregătește un documentar despre prinţesa Diana, bazat pe înregistrări inedite

Andreea Damian

Scrie un comentariu