Tabu
BEAUTY

Cosmetice halal pentru musulmance

Musulmancele din Marea Britanie se pot bucura de acum nu doar de produse alimentare halal, dar și de produse cosmetice halal. Pentru musulmani halal înseamnă, practic, tot ce este permis de legea islamică și interzice consumul de carne de porc, de sânge sau alcool. Produsele interzise poartă numele generic de haram.

Unei femei de afaceri din Regatul Unit i-a venit ideea de a crea o serie de produse cosmetice care să fie fabricate doar din materie halal, adică extracte de plante și minerale în loc de alcool sau componente de origine animală. Linia include rujuri, rimeluri sau blush. Produsele au fost lansate sub numele de Samina Pure Make-Up, iar creatoarea liniei a declarat că avea nevoie de farduri halal pentru a nu se simți vinovată că se roagă machiată sau să fie nevoită să se demachieze înainte de fiecare rugăciune.

Creatoarea a povestit că s-a apucat să studieze componența produselor de machiat și a constatat că multe elemente erau haram, fapt care a făcut-o să se simtă vinovată. Apoi și-a dat seama că multe dintre prietenele ei musulmance aveau aceleași frustrări și astfel a început să producă seria de machiaje halal.

ARTICOLE SIMILARE

Harajuku Girls

realitatea

Dieta inventata din greseala. Slabesti rapid 10 kg, cu un antrenament de 2 minute pe zi

O femeie de 63 de ani își împărtășește secretele pentru care arată de 20 de ani

Andreea Damian

Vleau să fiu male!

realitatea

O nouă formulă de slăbit Aloe Slim Day & Night de la Zuccari

realitatea

Jessica Alba – Schimbare dramatica de look

Scrie un comentariu