Home > beauty > Cosmetice halal pentru musulmance

Cosmetice halal pentru musulmance

Musulmancele din Marea Britanie se pot bucura de acum nu doar de produse alimentare halal, dar și de produse cosmetice halal. Pentru musulmani halal înseamnă, practic, tot ce este permis de legea islamică și interzice consumul de carne de porc, de sânge sau alcool. Produsele interzise poartă numele generic de haram.

Unei femei de afaceri din Regatul Unit i-a venit ideea de a crea o serie de produse cosmetice care să fie fabricate doar din materie halal, adică extracte de plante și minerale în loc de alcool sau componente de origine animală. Linia include rujuri, rimeluri sau blush. Produsele au fost lansate sub numele de Samina Pure Make-Up, iar creatoarea liniei a declarat că avea nevoie de farduri halal pentru a nu se simți vinovată că se roagă machiată sau să fie nevoită să se demachieze înainte de fiecare rugăciune.

Creatoarea a povestit că s-a apucat să studieze componența produselor de machiat și a constatat că multe elemente erau haram, fapt care a făcut-o să se simtă vinovată. Apoi și-a dat seama că multe dintre prietenele ei musulmance aveau aceleași frustrări și astfel a început să producă seria de machiaje halal.

Articole asemanatoare
Make Up For Ever a scos o linie de cosmetice dedicată Moulin Rouge
Gisele Bündchen pentru revista DANSK
Linda Evangelista, pentru Vogue Italia, august
Kate Moss, pe coperta Vogue UK, septembrie 2009

Loading...

Comenteaza acest articol

Cosmetice halal pentru musulmance

by realitatea   1 min
0