Tabu
Image default
BEAUTYSlider

7 lucruri pe care nu trebuie să le faci când ai arsuri solare

Există multe modalități de a trata pielea arsă de soare în mod natural, cum ar fi aplicarea unei paste din cartofi cruzi sau puțină miere pe față. Dar unele acțiuni aparent inofensive pot agrava arsurile solare. Chiar și alimentele pe care le consumați sau hainele pe care le purtați pot ajuta la vindecarea arsurilor solare sau pot înrăutăți situația.

Iată ce greșeli trebuie evitate dacă ați petrecut prea mult timp la soare.

Să folosești gelul de aloe vera

Deși aloe vera poate ajuta la calmarea roșeții, ar trebui să acordați atenție tipului de gel pe care îl aplicați pe piele. Unele ingrediente artificiale, cum ar fi benzocaina sau lidocaina, pot agrava iritația și pot provoca mâncărimi ale pielii. Dermatologii recomandă utilizarea hidratantelor pure cu aloe pentru a trata pielea deteriorată de soare.

Să porți haine strâmte

Nu există nicio îndoială că hainele strâmte pot arăta grozav pe tine, dar cu siguranță nu este cea mai bună alegere dacă suferi de arsuri solare. Purtarea de haine strâmte peste pielea arsă de soare n-o lasă să respire și să se vindece singură. În loc să îmbraci blugii skinny preferați, alege haine mai largi din țesături organice, cum ar fi bumbacul.

Să bei cafea

Arsurile solare cauzează adesea dureri de cap și, deși o ceașcă de cafea poate părea că o va face să dispară, de fapt te va face să te simți mai rău. Dacă stai prea mult timp la soare, bea multă apă, deoarece este crucial să înlocuiești lichidele corporale pierdute. Deoarece cofeina este un diuretic, te face să mergi mai des la baie și determină corpul tău să piardă și mai multe lichide și minerale esențiale.

Să acoperi arsurile solare cu machiaj

S-ar putea să fie tentant să acoperi arsurile solare cu machiaj, dar la fel ca hainele strâmte, nu va lăsa pielea să respire.

Să exfoliezi pielea

Pielea arsă de soare nu este plăcută ochiului și este firesc să vrei să exfoliezi pielea uscată și decojită de pe corp. Dar, de fapt, poate deteriora și mai mult pielea, deoarece produsele exfoliante tind să fie agresive cu pielea. Lasă arsurile solare să se vindece în mod natural, ceea ce durează de obicei până la 7 zile.

Să aplici o cremă de corp nepotrivită

Aplicarea cremei de corp poate ajuta la hidratarea pielii deteriorate de soare, dar asigură-te că produsul pe care îl utilizezi nu este pe bază de alcool. Alcoolul ajută produsele să ajungă la piele și să pătrundă mai adânc, dar poate elimina și uleiurile naturale de care are nevoie pielea pentru a rămâne hidratată.

Să bei suc de portocale

Băuturile citrice au un conținut ridicat de antioxidanți, dar ele vă pot face pielea mai sensibilă la lumină. Nu va trebui să renunți definitiv la sucul de portocale, asigură-te că aplici mai multă protecție solară și stai departe de lumina directă a soarelui după ce ai băut mult din el.

ARTICOLE SIMILARE

De ce este important să pui „pe pauză” rutina de îngrijire a pielii cel puțin o dată pe lună

Andreea Damian

Piercingul: excentritatea are pretul ei

realitatea

Venus Williams: „Femeile au mai multă putere decât înainte”

Andreea Damian

Celebrity Make-up: Cameron Diaz în filmul “The Counselor”

Rihanna a închiriat o insulă din Anglia ca să-și înregistreze noul album

Andreea Damian

Meghan Markle reia un proiect important de pe urma căruia va câștiga foarte mulți bani

Andreea Damian

Scrie un comentariu