Tabu
LIFESTYLE

Germania vrea să pună taxă pe obezitate

Autoritățile din Germania vor să pună taxă pe obezitate, mai precis, presoanele care preferă mâncarea nesănătoasă și care îngrașă vor fi nevoite să plătească o suprataxă atunci când achiziționează astfel de produse. Această decizie a apărut pentru a proteja sistemul medical german care are cheltuieli enorme din cauza persoanelor supraponderale.

În plus, autoritățile germane își doresc ca produsele alimentare care duc la obezitate, cum ar fi de exemplu ciocolata, să fie inscripționate cu mesaje de avertizare, astfel încât oamenii să știe la ce riscuri se expun. Unul dintre susținătorii acestei inițiative a declarat că între nocivitatea mâncarii nesănătoase și a tutunului nu există nicio diferență așa că metoda de taxare a acestora ar trebui să fie identică.

Publicația germană Bild a publicat un raport din care reiese faptul că Germania cheltuiește anual aproximativ 19 miliarde de euro pentru a trata boli sau afecțuini cauzate de supraponderabilitate. În ciuda faptului că un număr larg de medici și specialiști nemți au salutat această inițiativă, opoziția germană nu este de acord cu această măsură.

ARTICOLE SIMILARE

Solutii termice pentru incalzirea pensiunilor turistice: Sobe pe lemne sau Termoseminee?

Tabu Tabu

Secretele optimiștilor pentru a rămâne pozitivi și fericiți

Andreea Damian

Imagini emoţionante cu un tată şi fiica sa devenite virale!

5 moduri în care vă puteți face salteaua să reziste mai mult

Tabu Tabu

Prima declaratie a Biancai dupa ce a devenit mireasa!

Să ai căștile celor de la The Killers-¦

realitatea

Scrie un comentariu