Tabu
Image default
LIFESTYLE

Germania vrea să pună taxă pe obezitate

Autoritățile din Germania vor să pună taxă pe obezitate, mai precis, presoanele care preferă mâncarea nesănătoasă și care îngrașă vor fi nevoite să plătească o suprataxă atunci când achiziționează astfel de produse. Această decizie a apărut pentru a proteja sistemul medical german care are cheltuieli enorme din cauza persoanelor supraponderale.

În plus, autoritățile germane își doresc ca produsele alimentare care duc la obezitate, cum ar fi de exemplu ciocolata, să fie inscripționate cu mesaje de avertizare, astfel încât oamenii să știe la ce riscuri se expun. Unul dintre susținătorii acestei inițiative a declarat că între nocivitatea mâncarii nesănătoase și a tutunului nu există nicio diferență așa că metoda de taxare a acestora ar trebui să fie identică.

Publicația germană Bild a publicat un raport din care reiese faptul că Germania cheltuiește anual aproximativ 19 miliarde de euro pentru a trata boli sau afecțuini cauzate de supraponderabilitate. În ciuda faptului că un număr larg de medici și specialiști nemți au salutat această inițiativă, opoziția germană nu este de acord cu această măsură.

ARTICOLE SIMILARE

Andreea Esca nu i-a iertat pe Huidu şi Găinuşă: «E ca şi cum eu te-am prins pe tine la baie făcând pipi înainte să intri în jurnal şi am dat pe post»

Celebritati nascute pe 15 aprilie!

realitatea

Back to school | Rezoluții pentru o viață mai bună și mai sănătoasă

Andreea Damian

Botoxul duce la apariția ridurilor

realitatea

Cum a venit artista asta la Neatza! Dani a luat-o la misto: “A cui a fost ideea sa te imbraci asa?”

Bianca Dragusanu a dezvalui cate operatii estetice are si ce urmeaza sa-si faca!

Scrie un comentariu