Home > Lifestyle > Germania vrea să pună taxă pe obezitate

Germania vrea să pună taxă pe obezitate

Autoritățile din Germania vor să pună taxă pe obezitate, mai precis, presoanele care preferă mâncarea nesănătoasă și care îngrașă vor fi nevoite să plătească o suprataxă atunci când achiziționează astfel de produse. Această decizie a apărut pentru a proteja sistemul medical german care are cheltuieli enorme din cauza persoanelor supraponderale.

În plus, autoritățile germane își doresc ca produsele alimentare care duc la obezitate, cum ar fi de exemplu ciocolata, să fie inscripționate cu mesaje de avertizare, astfel încât oamenii să știe la ce riscuri se expun. Unul dintre susținătorii acestei inițiative a declarat că între nocivitatea mâncarii nesănătoase și a tutunului nu există nicio diferență așa că metoda de taxare a acestora ar trebui să fie identică.

Publicația germană Bild a publicat un raport din care reiese faptul că Germania cheltuiește anual aproximativ 19 miliarde de euro pentru a trata boli sau afecțuini cauzate de supraponderabilitate. În ciuda faptului că un număr larg de medici și specialiști nemți au salutat această inițiativă, opoziția germană nu este de acord cu această măsură.

Articole asemanatoare
Cum ne păstrăm silueta, fără a face antrenamente obositoare?
sănătate
20 de mituri despre sănătate. Tu pe care le-ai auzit cel mai des?
Pericolul care ne paște când folosim parfumul
Mituri despre varice desființate de chirurgul Rafael Halpern: când este mai bine să te operezi dacă vrei să rămâi însărcinată

Loading...

Comenteaza acest articol

Germania vrea să pună taxă pe obezitate

by realitatea   1 min
0