Home > Lifestyle > Germania vrea să pună taxă pe obezitate

Germania vrea să pună taxă pe obezitate

Autoritățile din Germania vor să pună taxă pe obezitate, mai precis, presoanele care preferă mâncarea nesănătoasă și care îngrașă vor fi nevoite să plătească o suprataxă atunci când achiziționează astfel de produse. Această decizie a apărut pentru a proteja sistemul medical german care are cheltuieli enorme din cauza persoanelor supraponderale.

În plus, autoritățile germane își doresc ca produsele alimentare care duc la obezitate, cum ar fi de exemplu ciocolata, să fie inscripționate cu mesaje de avertizare, astfel încât oamenii să știe la ce riscuri se expun. Unul dintre susținătorii acestei inițiative a declarat că între nocivitatea mâncarii nesănătoase și a tutunului nu există nicio diferență așa că metoda de taxare a acestora ar trebui să fie identică.

Publicația germană Bild a publicat un raport din care reiese faptul că Germania cheltuiește anual aproximativ 19 miliarde de euro pentru a trata boli sau afecțuini cauzate de supraponderabilitate. În ciuda faptului că un număr larg de medici și specialiști nemți au salutat această inițiativă, opoziția germană nu este de acord cu această măsură.


Articole asemanatoare
Ce asteptari trebuie sa ai de la o clinica stomatologica moderna
Ce se intampla cu tine daca mananci miere inainte de culcare
De ce femeile japoneze sunt mereu fresh si in forma?
3 sporturi pe care le poţi practica după muncă

Comenteaza acest articol

Germania vrea să pună taxă pe obezitate

by admin   1 min
0