Tabu
LIFESTYLE

Cum se va aplica în România sistemul clasificării alimentelor pe bază de culori

Parlamentul vrea să schimbe etichetele produselor pe care le cumpărăm din magazine. Astfel, nu va mai fi nevoie să pierdem timp încercând să descifrăm scrisul mic de pe lista cu ingredientele produselor alimentare. Etichetele vor arăta, de la distanță, cât de sănătoase sunt produsele.

Șase nuanțe s-ar putea regăsi pe etichetele produselor alimentare: de la verde la roșu, în funcție de cât de sănătoase sunt. Conținutul de zaharuri, grăsimi, sare, fibre alimentare și proteine va determina culoarea de pe ambalaj, potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere.

Cele mai dietetice alimente sunt marcate cu A, pe fond verde închis, iar cele cu mai multe grăsimi saturate, zaharuri și sare, sunt marcate cu E pe fond roșu.

„Nu stim exact ce înseamnă 13 grame zaharuri libere, 10 grame la suta de grăsimi. E foarte greu pentru foarte mulți dintre noi să ne dam seama. Cele cu roșu nu sunt neapărat rele, nu stigmatizăm în niciun fel produse. Însă alimentele care poartă, să zic, eticheta cromatică roșu ar trebui să fie mai puține decât cele care poartă eticheta cromatică verde”. – Adrian Wiener, inițiator proiect.

Scopul etichetelor colorate este să-i ajute pe oameni să mănânce mai sănătos, dar și să îi determine pe producători să fie mai atenți la calitatea produselor și a ingredientelor. Parlamentarii discută în ce măsură ar putea fi implementate în România.

ARTICOLE SIMILARE

Fostul sot al Danielei Gyorfi si-a refacut viata in America! “Cel mai mare regret al meu e ca am divortat de Gelu”

Sărbători cu relaxare! Ce restricții se modifică de joi, 9 decembrie

Andreea Damian

Cum arata acum Moni-k, cea care canta “Ploaia” cu Papa Jr.!

Calatoresti des? Afla cum poti sa te simti acasa cu fiecare ocazie

realitatea

Prezentatoare TV, CĂSĂTORIE ÎN SECRET?

Decor de Crăciun 2020: tendințele de neratat pentru a aduce magia sărbătorilor în casa ta

Andreea Damian

Scrie un comentariu