Tabu
HEALTH

Sfaturi pentru a adormi când este cald

Pentru a adormi, corpul trebuie să-și scadă temperatura. Zilele caniculare pot complica problema, dar câteva gesturi simple te pot ajuta să adormi mai repede.

Iată de ce este indicat să stai întins într-un pat și o cameră răcoroasă, pentru ca organismul să-și regleze temperatura. Pentru a face acest lucru, el cheltuiește calorii. Pierzându-le, temperatura scade și el poate adormi. Când mediul este fierbinte, corpul nu pierde căldură și nu se răcește, explică neurobiologul Joëlle Adrien, citat de Madame Figaro.

Consumă o cină ușoară

Regula se aplică în mod evident pe tot parcursul anului. O cină grea va suprasolicita sistemul digestiv și îți va crește temperatura corpului, ceea ce va îngreuna somnul. Deci nu este nevoie să mănânci mult când mercurul crește. Ai grija să consumi seara alimente cu amidon, pentru a te asigura sa nu ajungi în bucatarie în toiul nopții. În general, evită cinele bogate în proteine ​​(carne, ouă) și grăsimi.

Bea un ceai la temperatura camerei

Temperaturile ridicate nu prea te fac să vrei să savurezi o băutură fierbinte. Dar dacă reflexul ceaiului de plante face parte integrantă din rutina ta de seară, nimic nu te obligă să renunți la el, dimpotrivă. La fel ca dușul călduț, consumul unui ceai la temperatura camerei permite organismului să-și regleze și să-și coboare termometrul.

Fă un duș călduț

Pentru a ajuta corpul să-și scadă temperatura, mergem sub un duș călduț. Când apa este prea rece, organismul va produce căldură, spune dr. Adrien.

Umezește cearșafurile pentru a răci camera

Pulverizează apă pe cearșafuri. Prin evaporare, umidificarea produce frig, adaugă neurobiologul. Astfel, corpul nu se culcă în cearșafuri fierbinți, își scade temperatura și adormi mai repede. Desigur, poți dormi gol. Atenție însă, în timpul nopții organismul nu-și reglează temperatura.

Alege lenjerie de pat din bumbac

Mătase, fibre sintetice, bumbac, in… Ce material să alegi pentru a evita transpirația? Specialiștii recomandă bumbac. Materialele sintetice te fac să transpiri și aerul nu circulă bine. Inul este mai puțin absorbant decât bumbacul.

ARTICOLE SIMILARE

De ce răcim în mijlocul verii?

Andreea Damian

Care sunt tendințele alimentare de urmat în 2022

Andreea Damian

Ce trebuie să faci când iei antibiotice pentru a-ți proteja flora intestinală

Tabu Tabu

Vaccinul anti-Covid | De ce nu experimentăm cu toții aceleași reacții adverse

Andreea Damian

Implantul dentar in istorie. Cum isi inlocuiau stramosii nostri dintii

realitatea

Ce înseamnă dacă ți se văd tendoanele de la mână

Andreea Damian

Scrie un comentariu