Tabu
LIFESTYLE

Un angajat a câștigat dreptul legal de a fi „plictisitor” la locul de muncă

Un tribunal francez de top a hotărât că nu poți concedia un angajat pe motiv că nu este suficient de „distractiv” și că nu va participa la petrecerile de la birou și la activități de team-building.

Un bărbat a fost consilier principal pentru Cubik Partners, o companie pariziană de consultanță în management și formare, care promite „să facă din nou managementul mai umanist, în același timp cu îmbunătățirea durabilă a performanței”.

Grupul a spus că reușește să împiedice formarea de excelență operațională să devină prea plictisitoare prin aplicarea unei abordări „distractive și pro”. În acest spirit, a organizat o serie de evenimente sociale pentru personal pentru a consolida spiritul de echipă.

Când domnul T a refuzat să ia parte la acestea, compania – care l-a acuzat și pe fostul angajat că este plictisitor, dificil de lucrat cu el și fiind și un prost ascultător – a decis să-l concedieze în 2015 pe motiv de „inadecvare profesională” și pentru că îi lipsea spiritul de echipă pe care căuta să-l promoveze.

Cu toate acestea, domnul T a susținut că pur și simplu nu împărtășește definiția companiei a „distracției” și că avea dreptul la „un comportament critic și să refuze politica companiei bazată pe incitarea la diferite excese”.

Șapte ani mai târziu, Curtea de Casație din Paris a fost în cele din urmă de acord cu el.

„Umilitor și intruziv”

În hotărârea sa, pronunțată la începutul acestei luni, dar dezvăluită abia săptămâna aceasta, instanța a subliniat că nu este obligatoriu pentru toată lumea să „participe forțat la seminarii și întâlnirile de la sfârșitul săptămânii, la care se ajunge frecvent la un consum excesiv de alcool, încurajat de asociații care au pus la dispoziție cantități foarte mari de alcool”.

Aceasta spunea că valorile „distracției” ale companiei au încălcat „dreptul fundamental la demnitate și la respectarea vieții private” al fostului angajat și că pur și simplu își exercita „libertatea de exprimare” prin neparticipare, potrivit thetelegraph.co.uk.

Cultura lor „distractivă și pro” s-a tradus, de fapt, în „practici umilitoare și intruzive în ceea ce privește confidențialitatea precum acte sexuale simulate, obligația de a împărți patul cu un coleg în timpul seminariilor, folosirea poreclelor pentru a desemna oamenii și agățarea de fotografii făcute în birouri”, a spus instanța în decizia sa.

Acesta a obligat Cubik Partners să plătească fostului angajat daune de 3.000 de euro.

ARTICOLE SIMILARE

NU aici a stat ascunsa IULIA IONESCU!

Concurenta ANOREXICA de la MasterChef – 3 ani in puscarie! REFUZA MANCAREA!

Bebelușii pot înțelege conceptul de a număra chiar mai devreme de vârsta de 14 luni

Andreea Damian

Oana Roman şi-a cunoscut fratele mai mic la propria nuntă

Cântăreţ CELEBRU, ACUZAT DE VIOL ÎN GRUP

Prima declaratie a Biancai dupa ce a devenit mireasa!

Scrie un comentariu