Tabu
BEAUTY

Efectul „text neck”: cum să ștergi ridurile gâtului

Smartphone-urile, telemunca, gâturile noastre sunt puse la încercare cu ochii lipiți de ecran sau de tastatură.

Lucrul de acasă nu face deloc bine. Problema? Un birou de lucru prost adaptat, mai ales când stai pe canapea. Postura noastră (rea) accentuând ridurile de la gât, deja bine activată de intrarea mesajelor text în viața noastră. Pentru că dacă relaxarea ovalului se dovedește inevitabilă odată cu vârsta (pe la 45 de ani), se întâmplă cu zece ani mai devreme cu telefonul. Trei experți ne dau sfaturile lor pentru a lupta împotriva efectului #textneck.

Ne hidratăm

Gâtul iese în evidență ca fiind unul dintre primele semne ale îmbătrânirii. „Acolo pielea este foarte fină, ca și conturul ochilor. Drept urmare, atunci când îți aplici tratamentele faciale (cremă și ser), trebuie să cobori pe această zonă, care trebuie tratată cât mai curând posibil pentru a evita căderea pielii”, avertizează Dominique Rist, potrivit Madame Le Figaro.

Facem masaj

Aveți grijă, însă, să aveți pe mâini cremă sau ulei atunci când vine vorba de masaj, avertizează Delphine Langlois: „Nu trebuie să alunece prea mult”. Pentru ca tratamentul să pătrundă bine, pune mâinile în poziție de rugăciune la nivelul gâtului și urcă spre ceafă. „Putem folosi apoi ciupituri Jacquet, uscate și tonice, pliul trebuie să fie perpendicular pe riduri.” Ea recomandă, de asemenea, tehnica pișcă-rulează. Facialistul și maseuza Melinda Bognar recomandă să masați temeinic trapezul: „Dacă aveți contracturi pe acesta din urmă, mușchiul nu va lăsa să plece sângele. vasele circulă bine și, prin urmare, privează pielea de vitamine și minerale esențiale.”

Ne întindem

Delphine Langlois ne amintește că trebuie să întindeți mușchiul platisma – prezent pe gât și decolteu: „Poți să-ți înclini capul într-o parte în timp ce agăți degetele de claviculă din cealaltă parte. Totul în timp ce ne imaginăm că avem un fir care trage bărbia în sus. Melinda Bognar spune că puteți, de asemenea, să vă înclinați pur și simplu capul înapoi în timp ce scoateți limba pentru a vă atinge nasul. Un exercițiu care ajută și la ștergerea bărbiei duble. „Trebuie să repeți aceste gesturi dimineața și seara pentru a stimula colagenul și pentru a ajuta pielea să facă ridurile să dispară”.

Instrumente de masaj

Piatra gua sha poziționată la 90 de grade face posibilă lucrarea ridului într-o mișcare mare de jos în sus, îndoind în același timp gâtul astfel încât pielea să fie întinsă. De asemenea, puteți folosi ventuze cu ulei, întinzând ridurile dintre degetul mare și arătător, în timp ce cealaltă mână suge pliul cu ventuză pentru a îngroșa pielea. Ridoki, un instrument al medicinei chineze, este folosit și în „mișcări mari tonice înainte și înapoi, de la baza gâtului în sus”, conchide Delphine Langlois.

ARTICOLE SIMILARE

Fata lui CARMEN HARRA – mai tare ca J Lo, Kim K sau Coco! IMAGINI revelatoare

realitatea

Top sporturi/activitati care ard cele mai multe calorii

Tratament cu bambus

realitatea

Top 5 trucuri de frumusețe, care vor șterge vârsta de pe fața ta

Andreea Damian

Slabeste rapid si sanatos – Specialistul iti recomanda

Ce trup sculptat are Anda Adam! Fanii sunt uluiti dupa ce au vazut-o asa

Scrie un comentariu