Tabu
CULTURESlider

Eurovision 2023. Loreen din Suedia a ieșit învingătoare pentru a doua oară – VIDEO

Loreen, reprezentanta Suediei, a câştigat Eurovision 2023 la Liverpool, în Marea Britanie, cu piesa “Tattoo”. Acest trofeu se adaugă celui cucerit în 2012 cu piesa “Euphoria”.

Loreen a primit 340 de puncte şi cele mai multe punctaje maxime – câte 12 – din partea juriilor de specialitate din cele 37 de ţări participante la Eurovision. I s-au adăugat 243 de puncte acordate de către publicul care a votat. În total, cele 583 de puncte au propulsat-o pe Loreen pe prima treaptă a podiumului.

Loreen a mai câștigat Eurovision și în 2012. Este cel de-al şaptelea pentru Suedia, care este pe locul al doilea în clasamentul ţărilor cu cele mai multe victorii la concursul muzical.

Pe locul secund al clasamentului s-a plasat reprezentantul Finlandei, Käärijä, cu piesa „Cha Cha Cha”, şi un total de 526 de puncte. Pe locul al treilea s-a clasat artista din Israel, Noa Kirel cu melodia „Unicorn” şi un total de 362 de puncte. Au urmat, în topul final, Italia, Norvegia şi Ucraina.

Republica Moldova a încheiat finala Eurovision pe locul al 18-lea, cu un total de 96 de puncte, dintre care 20 de puncte din partea juriilor de specialitate – iar 76 de la public.

Deținătoarea trofeului 2022, Ucraina a trimis în acest an la Eurovision trupa TVORCHI pentru a-și apăra titlul. „Heart of Steel” este o piesă pop cu influențe electronice și R&B monden. Artiștii și-au dorit să scoată în evidență puterea Ucrainei în războiul cu Rusia.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Marvel pare să-și piardă puterile

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei de 8 decembrie

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Iubitorii de sushi și de sashimi trebuie să știe că mâncarea aceasta e periculoasă

realitatea

Admont | Tur virtual excepțional în cea mai mare bibliotecă monastică din lume

Andreea Damian

Doliu la Hollywood! A murit Olivia Newton-John, actriţa din „Grease”

Andreea Damian

Scrie un comentariu