Tabu
lifestyle

Mereu la început

Teoretic, știi că în viață o s-o iei de la început de multe ori. La muncă – după concediu când începe toamna, în viață – după o relație care se încheie, într-un alt oraș în care te muți pentru job sau familie, într-o nouă relație când nu s-au acoperit încă șanțurile precedentei.

Åžtii că asta e direcția, că orice început are și un sfârșit, că numai în mate-matică există semnul infinit și că, oricum, acela e doar un semn pe care nu ți-l poate explica nimeni, dincolo de convenția numerică. Dar când ți se întâmplă să o iei de la capăt, ți-e al naibii de greu. Åži teoria nu mai seamănă cu ceea ce simți tu în realitate. De curând, cea mai bună prietenă a mea s-a despărțit de iubitul ei cu care avea o relație de câțiva ani.

Am glumit spunându-i: „Avem o situație «Sex & The City», să plecăm în vacanță cu fetele!”. Am încercat să o cocoloșim cu daruri și vorbe bune, cu ironii drăgălașe și, uneori, cu răutăți la adresa lui, până într-un moment în care ne-a zis: „Åžtiu că toate ați mai trecut prin asta, știu că nu sunt prima căreia i se întâmplă, dar ceea ce am trăit eu e al meu. E special pentru mine și trebuie să depășesc asta în felul meu.” Era multă îndârjire în vorbele ei.

În clipa aia aș fi vrut să-i spun că, oricâtă neputință, supărare și furie simte acum, peste o vreme o să conteze doar amintirile frumoase. Că își va aminti cu precizie, peste ani, care și cum va fi fost momentul în care ea i-a făcut lui o surpriză sau a făcut un gest despre care știa sigur că-i va ajunge la inimă. Cum își va aduce aminte la fel de bine de întâmplările frumoase care i se datorează lui. Acum, din motive diferite, și ea și eu și voi o luăm din nou de la capăt.

De aceea cred că ar trebui să avem grijă să strângem amintiri frumoase pentru mai târziu. Nu ca să le servim pe tavă la o eventuală despărțire („uite ce am făcut eu pentru tine”), ci ca să zâmbim peste ani. Revista din această lună are multe amintiri frumoase; de la Nadia Lacoste (o întâlnire de-o vară a lui Mihail Sebastian transformată într-o iubire de-o viață) până la poveștile de succes din Dosar; de la Andra care tocmai s-a căsătorit până la Sharleen Spiteri (Texas) care se recuperează după o relație încheiată.

Începe toamna, ne facem curat în gânduri (unii și în viață – privată sau profesională) și o luăm de la capăt. Intrăm din nou în loop. Să vă strângeți amintiri frumoase!

ARTICOLE SIMILARE

Ghici cine s-a logodit

realitatea

Sean Penn și Robin Wright nu mai divorțează

realitatea

5 moduri în care vă puteți face salteaua să reziste mai mult

Tabu Tabu

Enrique Iglesias va apărea gol pușcă în public

realitatea

Oferta primăvară-vară-toamnă

realitatea

Robin Williams va suferi o operație la inimă

realitatea

Scrie un comentariu