Tabu
Image default
lifestyle LIFESTYLE

5 moduri în care vă puteți face salteaua să reziste mai mult

De la curățare până la prevenție, puțină îngrijire și întreținere pot contribui la menținerea saltelei în stare bună pentru anii următori.

Odată ce ați investit în cele mai bune saltele de pat, este normal să vă așteptați ca aceste să vă ofere un somn confortabil timp de mulți ani. O saltea obișnuită este concepută pentru a rezista de la 5 la 10 ani sau mai mult, deși modul în care este întreținută îi poate scurta sau prelungi durata de viață.

Conștientizarea factorilor de mediu și cunoașterea celor mai bune moduri de a avea grijă de un pat vă poate ajuta să vă păstrați salteaua curată, sănătoasă și vă poate oferi un somn confortabil cât mai mult timp.

Am pus laolaltă 5 dintre cele mai bune modalități de a vă proteja investiția, îngrijind salteaua și prevenind dezastrele, înainte ca acestea să apară.

1. Asigurați-vă că salteaua este susținută corespunzător.

Deși este posibil să nu fie nevoie să cumpărați întotdeauna cadrul potrivit cu o saltea nouă, este esențial să vă asigurați că salteaua dvs. are suportul potrivit. Acest lucru ajută la păstrarea integrității materialelor și la prevenirea uzurii timpurii.

Consultați producătorul sau consultați politica de garanție pentru recomandări. Saltelele cu spumă cu memorie și alte saltele de specialitate necesită, de obicei, o somieră fermă și solidă. Paturile care folosesc un cadru ar trebui să fie proiectate pentru a susține greutatea persoanelor și a saltelei, iar paturile mai mari ar trebui să aibă bare de sprijin centrale.

Este o idee bună să verificați somiera și cadrul patului dvs. în fiecare an, pentru a vă asigura că nu există lamele sau arcuri rupte care ar putea afecta salteaua.

2. Folosiți o protecție pentru saltele de la început.

Protecțiile pentru saltele pat sunt una dintre cele mai bune și mai simple modalități de a vă proteja longevitatea patului.

O protecție de saltea bună, de calitate, vă oferă o protecție impermeabilă pentru a proteja împotriva scurgerilor și accidentelor și, de asemenea, reduc cantitatea de praf, resturi și murdărie care vă pătrund în pat.

Acest lucru vă ajută să protejați textilele din patul dvs. de deteriorări, păstrează sebumul și transpirația departe de pat și reduce acumularea de alergeni, cum ar fi mucegaiul și acarienii de praf. O protecție face, de asemenea, curățarea mai rapidă, atunci când se întâmplă accidente și multe tipuri de protecții mai noi se simt la fel de confortabile ca un cearșaf.

3. Spălați lenjeria de pat în mod regulat.

Când dormim, eliminăm transpirație, sebum, păr și celule ale pielii. Mâncatul în pat lasă în urmă firimituri, iar animalele de companie pot aduce tot felul de lucruri pe saltea. Toate acestea pot intra în straturile salteli, lăsând bacterii și acarienii să se dezvolte.

Cearșafurile și păturile ar trebui să fie spălate în mod ideal în fiecare săptămână, sau la fiecare două săptămâni, potrivit majorității experților în curățenie. Chiar și atunci când utilizați o protecție de saltea, este încă important să păstrați lenjeria curată. Protecția saltelei trebuie spălată ocazional, în conformitate cu instrucțiunile producătorului.

Ploșnițele sunt una dintre cele mai rapide modalități de a ruina o saltea, deoarece pot fi greu de eliminat, odată ce se infiltrează. Când dormiți departe de casă, inspectați întotdeauna patul de semne și încercați să nu țineți bagajele pe podea.

4. Rotiți salteaua în mod regulat.

Fiecare tip de saltea beneficiază de rotirea regulată, indiferent de material sau dimensiune. Unii producători spun că nu este necesar, dar rotirea ajută la o uzură mai uniformă.

La fiecare două până la șase luni rotiți, salteaua cu 180 de grade de la cap la picioare. Acest lucru este deosebit de important în primii câțiva ani, pe măsură ce utilizați salteaua.

5. Aveți grijă când vă mutați salteaua.

Când vă mutați, protejați-vă salteaua de daune, învelind-o în plastic și evitând îndoirea sau plierea. Puteți găsi saci de saltele, care pot fi fixați cu bandă adezivă pentru a menține murdăria și apa la distanță. Acestea previn, de asemenea, zgârieturi și urme. În general, atunci când mutați o saltea, este de asemenea bine să o mențineți în poziție verticală, astfel încât să nu se încrețească sau să se lase în timpul transportului.

ARTICOLE SIMILARE

Fotografie – Sufletul satului romanesc: Delta Dunarii

Cum să pleci singură în vacanță

realitatea

Andra prezintă “O-la-la”

realitatea

DANA in vila lui SERGIU NICOLAESCU de la mare

Conrad Murray, găsit vinovat de moartea lui Michael Jackson

realitatea

Regina Marii Britanii bea zilnic acest cocktail. Rețeta, pas cu pas

Andreea Damian

Scrie un comentariu