Tabu
lifestyle

Toamna cu miros de mare

Toamna îmi pare a fi anotimpul perfect pentru vacanță. Vara e înțesată de tu­riști și zilele îți dau senzația de interminabil și de repetitiv. Åžtii că și mâine soarele va răsări foarte de dimineață și cerul nu va fi brăzdat de niciun nor. Iar­na e mult prea frig ca să nu faci altceva decât să schiezi și să bei mult vin fiert, iar primăvara te cu­prinde mereu astenia și melancolia. Pe de altă parte, toamna te sur­prinde cu fiecare adiere de vânt. Octombrie, cea mai colorată lună a anului (se poartă carourile!), e ideală pentru o croazieră.

Da, o călătorie lungă pe mare, și nu pe orice mare, ci pe cea mai albastră dintre toate: Mediterana. Geo­gra­fia n-a fost niciodată punctul meu forte, însă Marea Mediterana este fără îndoială cea mai mare mare dintre toate, mai ales că reușește să lege trei continente: Europa, Asia, Africa. Åži când te gân­deș­ti că este atât de aproape de noi, mai că ar fi pă­cat să nu îți rezervi o croazieră de vis care să te scoată din rutina dimineților la serviciu. Cel mai apropiat port pentru noi din care se pleacă într-o croazieră pe Mediterana este Istanbul.

Oraș al pisicilor și al narghilelor cu gust de mere verzi, al cafelelor la ibrice din cupru și al șal­varilor, orașul de pe Bosfor te va fascina. Prin ­fie­care dram de praf care se ridică în aerul sărat, cu miros de pește și de mirodenii, vei simți viața pul­sând. O lume miraculoa­să și fascinant de pri­­e­­tenoasă, situată pe două continente, un mix între vechi și nou, orien­tal și occidental. La Istanbul ajungi cu avionul sau, dacă ești amatoare de distracție până la capăt, cu trenul Balkan Ex­press – 21 de ore și ești direct în port la Emi­­nonu.

În cele patru sâmbete din octom­brie, nava Cris­tal își va ridica de fiecare dată ancora pentru a te purta pe urmele călă­tori­lor antici, printre valurile Mediteranei albastre și malurile albe ale in­su­le­lor grecești. My­konos, Patmos, Rhodos, Cre­ta, Santorini și Pireu, unde vei simți din nou pământul sub picioare. Mult albastru îm­pletit cu albul varului de pe casele insulare grecești; steagul Greciei învelește parcă întreg peisajul.

Nesfârșitul de albastru vălurit în care îți vei scălda ochii va alunga și cea mai mică urmă de stres. Dacă însă vrei să încerci un alt peisaj, alege vasul Coral pentru o călătorie care va fi puntea dintre Europa și Africa de Nord. 11 zile pe Mediterana cea albastră și printre nu­anțele de maron specifice zonei africane. Îmbarcarea se face din Genoa, iar după două zile de navigare, ești deja în Tanger, în baza­ruri orientale cu bijuterii, pietre pre­ți­oa­se și șaluri multicolore.

La Casablanca te poți în­drăgosti, iar la Barcelona, destinația finală, vei respira aerul mediteraneean în fiecare mo­zaic gaudian care împânzește orașul. Va trebui să aștepți în­să până în noiembrie pentru această croa­zieră. www.elysee.ro De altfel, mirosul fără de seamăn al mării, o combinație de mereu-vară cu mereu-proas­­păt, de pește dulce la gust cu apă sărată, te va însoți de-a lungul vacanței pe mare. Toate pânzele sus pentru o toamnă cu mi­­­­ros de mare albastră!

ARTICOLE SIMILARE

10 reguli pe care femeile trebuie să le încalce

realitatea

‘NICOLETA LUCIU’ cu DECOLTEU IMENS da peste cap dezbaterea prezidentiala din Mexic / FOTO incredibile

realitatea

Angelina Jolie nu vrea să se vadă în filme

realitatea

OANA ZAVORANU, love story cu procurorul MAX, aflat in arest!

Vineri, 22 ianuarie, donează o conservă pentru un cățel

realitatea

Raluca Badulescu a dat jos 32 de kg si nu se opreste!

Scrie un comentariu