Tabu
LIFESTYLE

Bicicleta marca eleganței urbane

 

Dacă mai credeți că mașina puternică este exponent al eleganței în deplasările urbane înseamnă că ați pierdut trend-ul. Grija pentru me­diu este ultima tendință de li­fe­sty­le – star-urile hollywoodiene preferă să so­seas­că la gala Oscar în mașini hibrid. Mij­lo­cul de transport urban în care ecologia și er­­gonomia se întâlnesc perfect este bicicleta. Cu lunga tradiție în Olanda, preferată și ușor ac­ce­sibilă pentru închiriere în marile capitale Eu­ropene, bicicleta pune în valoare ținuta cor­­pului și atitudinea eco a utilizatorului.

În secolul al XIX-lea Pierre Lallement a inventat velocipedul, un fel de strămoș al bicicletei, cu trei roți, o bancă și pedale. Străbu­nicul bicicletei moderne este drezina, introdusă în Pa­ris de baronul german von Drais; ea nu avea pedale, propulsia se făcea prin împingerea cu picioarele pe pământ.

Adaptarea pe­dalelor la drezină a dus la apariția și dezvol­ta­rea bicicle­tei moderne. Era rezervată domnilor, din cau­­za poziției de manevrare, considerate mas­culine. Bicicletele au evoluat, la fel și mo­ravurile. Ele s-au adaptat ergono­-mic, iar so­cietatea s-a adaptat prezenței femeilor active. Bicicletele de damă și-au făcut apariția după Primul Război Mondial.

Olanda este recunoscută pentru fabricarea celor mai elegante biciclete. Familia re­ga­lă Olan­­deză a ales o marcă cu tradiție (Ba­tavus) ca unic furnizor al casei. Exis­tă și biciclete haute-couture, fă­cu­te pe măsură. Prețul începe de la 8.000 EUR. Cele­brități cum ar fi Lindsay Lohan, Ge­or­ge Clo­oney, Brad Pitt, An­gelina Jolie, Na­omi Watts și chiar Ar­nold zis The Governator sunt cu­nos­cuți pen­­tru folosirea bi­ci­­cletei, nu ca hob­by ci ca mij­loc de transport.

Adaptarea Bu­cu­reștiului la traficul de bici­cle­te a început timid, însă dacă va fi de succes, ne va aduce un spor de eleganță și rafinament ur­ban. Urmăriți pro­iectul TUB.

ARTICOLE SIMILARE

Cafea inhalabila! Revolutia cafelei

Cum arată invitația la nunta fostului principe Nicolae cu Alina Binder

Andreea Damian

Mai mulţi spectatori au LEŞINAT în timpul unei piese de TEATRU extrem de ŞOCANTE!

În 2019, în România, era să citim o carte despre cum să-ți bați copilul

Dora Constantinovici

Uite cum arata fiul lui Petre Roman la 4 ani si jumatate

Meghan Markle, însărcinată cu gemeni. Toate detaliile despre sarcina Ducesei

Andreea Damian

Scrie un comentariu