Tabu
lifestyle

De ce ploua cu meteoriti – aviatia rusa a bombardat un asteroid?

Autoritatile rusesti au dezmintit informati conform careia aviatia rusa ar fi bombardat un asteroid care se apropia de Pamant, ceea ce ar fi dus la aparitia uni ploi de meteoriti mai mici.
1.000 de răniţi, dintre care 200 de copii, este ultimul bilanţ al ploii de meteoriţi care a lovit astăzi o regiune din Urali – a comunicat în cursul serii Ministerul rus de Interne. Majoitatea au fost răniţi de geamurile sparte de suflul exploziei, două treimi dintre cazuri fiind foarte uşoare, conform guvernatorului regiunii. 3.000 de clădiri au fost avariate.
Bilanţul victimelor ploii de meteoriţi care s-a abătut astăzi asupra Rusiei este unul fără precedent în istoria omenirii, afirmă un expert britanic. El a precizat că impactul devastator al “‘ploii”‘ nu are nimic de-a face cu trecerea aşteptată a unui asteroid în apropiere de Terra, în această seară. “Este foarte, foarte rar să existe victime umane”, a dat asigurări Robert Massey, director adjunct al Royal Astronomical Society.
De cele mai multe ori, resturile spaţiale de mici dimensiuni se consumă înainte să ajungă pe Terra, la intrarea în atmosferă, provocând dârele luminoase pe care le vedem pe cerul nopţii. Mai sunt însă şi situaţii – foarte rar – când obiecte cereşti ceva mai mari rezistă la contactul cu atmosfera şi explodează în straturile mai joase ale acesteia, generând o puternică undă de şoc. Tocmai acest lucru s-a întâmplat vineri dimineaţa deasupra Uralilor, a explicat Massey.
Într-adevăr, şi corpuri cereşti mult mai voluminoase pot percuta Terra, cum a fost asteroidul despre care se crede că a determinat dispariţia dinozaurilor acum 65 de milioane de ani, generând o energie echivalentă cu mii de bombe atomice. Un astfel de eveniment este însă şi mai rar.
Potrivit estimărilor realizate de Robert Massey pornind de la informaţiile furnizate de media, meteoritul care se îndrepta spre Rusia măsura probabil iniţial sub 10 metri, înainte de intrarea în atmosferă. ‘Este fără precedent să se întâmple aşa ceva deasupra unei zone locuite şi să provoace atâtea pagube’, a insistat expertul britanic. ”Au avut loc căderi masive de meteoriţi în secolul al XX-lea, dintre care cel puţin două deasupra Siberiei, dar, cum oceanele reprezintă două treimi din suprafaţa planetei, astfel de evenimente au tendinţa să ne scape”, a menţionat Massey.

ARTICOLE SIMILARE

Daniel Radcliffe: Am fost dependet de alcool

realitatea

Adrian Schiop. Pe bune

realitatea

Catherine Zeta Jones se îndrăgostește din nou

realitatea

ADELINA si VARCIU: iata de ce s-au despartit din nou!

Hilary Swank încurajează femeile să se tundă scurt

realitatea

Cea mai SEXY femeie din lume? FOTO cu BAR REFAELI

realitatea

Scrie un comentariu