Tabu
BEAUTY

Exfolierea naturală a pielii

Orice femeie, indiferent de vârstă, își dorește o piele frumoasă și cât mai fină, iar pentru acest lucru primul pas, și cel mai important, îl reprezintă exfolierea. 

Exfolierea, cunoscută și sub numele de gomaj sau peeling ajută la reînnoirea celulară naturală a corpului, pentru o mai bună elasticitate a pielii. Astfel, se elimină toate celulele moarte pentru a lăsa loc celor tinere și sănătoase.

Datorită exfolierii regulate pielea se oxigenează, respiră mai ușor iar firele de păr de sub piele sunt înlăturate cu succes. De asemenea ajută la o mai bună pătrundere a cremelor hidratante în piele.

Trebuie ținut cont de anumite lucruri înainte de a începe exfolierea și anume tipul de piele, metoda pe care vrei să o folosești pentru a o exfolia, climatul în care trăiești și cât de des poți repeta operațiunea.

Pentru persoanele cu tenul gras este necesară o singură exfoliere pe săptămână deoarece celulele moarte de la suprafața pielii dispar mai greu iar procesul de refacere este mai lent, iar pentru cele cu tenul uscat maxim două exfolieri. Deoarece produsele de pe piață destinate acestui procedeu sunt pline de chimicale și fac rău pielii este recomandat să-ți faci singură un asemenea produs.

Ingrediente “din cămară” pentru exfoliere

Zațul de cafea este ideal pentru a exfolia întregul corp. O cană de zaț este suficientă și dacă vrei poți să-l amesteci cu ulei de măsline sau ulei de palmier pentru o alunecare ușoară pe piele.

Mălaiul și mierea reprezintă amestecul ideal de ingrediente pentru efecte nemaipomenite. Pentru o mai bună exfoliere trebuie să ai cantități egale din ambele produse, mai exact câte o linguriță din fiecare.

Portocala și lămâia, sau mai exact cojile acestor fructe uscate în prealabil și ținute la întuneric, se macină și se păstrează într-un borcan închis ermetic. Înainte să intri în duș amestecă două linguri de coajă de lămâie și portocală cu o lingură de miere și lapte și aplică pe tot corpul, masând timp de câteva secunde.

Roșiile tăiate mărunt, de preferat patru, împreună cu puțin orez fiert se amestecă și se aplică pe întreg corpul, lăsându-se aproximativ 20 de minute. După ce se usucă se masează bine apoi se clătește cu apă caldă.

Cojile de grâu rămase după măcinare sunt ideale pentru gomaj dacă se amestecă cu apă și miere. În numai cinci minute exfolierea este gata.

Ovăzul măcinat, împreună cu o jumătate de litru de lapte bătut se amestecă și se ține la frigider timp de două ore. Pasta obținută se masează timp de două minute apoi se clătește bine.

Lintea galbenă se ține în apă timp de 30 de minute apoi se scurge bine. Amestecă cu pulbere de năut și lapte până se face ca o pastă și aplică în zona gâtului, a frunții și a obrajilor. Se recomandă o jumătate de cană de linte.

Zahărul, uleiul de măsline și vanilia reprezintă ingredientele perfecte pentru relaxarea pielii. Amectecă o ceașcă de zahăr cu un sfert de ceașcă de ulei de masline iar la final adaugă o linguriță de extract de vanilie.

Exfoliază-ți buzele cu ajutorul zahărului

Buzele se usucă imediat în perioada rece și capătă un aspect neplăcut, motiv pentru care trebuie hidratate de două ori mai mult decât restul corpului. De aceea trebuie să abuzăm de zahăt cât mai mult pentru a ni le exfolia.

Una dintre cele mai bune rețete pentru exfolierea buzelor se face cu ajutorul a două lingurițe de zahăr și o linguriță de miere. Se amestecă într-un castron până se face o pastă apoi se aplică pe buze. După cinci, maxim zece minute se înlătură produsul, dacă dorești poți folosi o periuță de dinți pentru a înlătura toate celulele moarte iar la final aplică un balsam de buze hidratant.

Etapele unei exfolieri corecte

Înainte să începem procesul de exfoliere trebuie să ne pregătim pielea. Pentru început trebuie să cureți pielea foarte bine, iar abia apoi să aplici stratul de exfoliant. Se masează prin mișcări circulare pentru îmbunătățirea circulației sangvine iar apoi se clătește toată zona cu apă din abundență. Pentru o piele cât mai fină se aplică un strat de cremă puternic hidratantă.

Atenție! Există și dezavantaje ale exfolierii în exces

Dacă suferi de boli ale pielii sau de varice și vrei să îți exfoliezi pielea mai întâi trebuie să consulți un dermatolog. În pofida faptului că exfolierea are multiple avantaje asupra pielii, sunt și unele efecte negative:

– riscul de iritare al pielii este crescut

– pielea devine mult mai fragilă dacă te expui la soare imediat după acest procedeu; de aceea exfolierea trebuie făcută seara

– nu trebuie să te epilezi imediat după exfoliere.

ARTICOLE SIMILARE

Un fotomodel Victoria’s Secret și-a pus silicoane după ce și-a alăptat copiii dar regretă enorm

Andreea Damian

Tu practici periajul uscat al pielii?

A reusit sa ajunga la silueta ideala! Ce mananca Andreea Marin ca sa arate asa

Cum să-ţi prinzi părul pe caniculă. 3 idei de coafuri rapide și de efect!

Andreea Damian

Atenție la detalii

realitatea

V-o imaginati? IULIA VANTUR la 16 ani!

Scrie un comentariu