Tabu
lifestyle

A fost cândva Jessie J. Sau nu?

Jessie J este una dintre acele artiste născute pentru a cânta live. Am putea spune, ca în broşurile marilor magazine: înregistrările au caracter  orientativ. Tânăra cântăreaţă de 24 ani, născută – deşi, după sound, n-aţi zice – în Londra şi educată – deşi nici asta n-aţi zice – la BRIT School este o veritabilă explozie de energie şi vitalitate. Nu ai cum să nu-i feliciţi pe organizatorii de la Orange România, care continua seria petrecerilor memorabile de pe plajă H2O din Mamaia,  aducând pe scenă artişti internaţionali de top ai momentului.

Ştiţi mesele italiene în stil „Al fresco”? Cam asta a fost începutul petrecerii. “Al Fresco” este un concept inovator care nu se limitează la o simplă cină, ci la o selecţie de mâncăruri şi băuturi  asortată la vestimentația de party. Pe lângă distracţiile terestre, cerul era survolat de avioane de demonstraţie.
Concertul a început cu o surpriză. O mică neînţelegere la aeroport a făcut că deschiderea să fie schimbată. În locul celor de la Exemple a fost un Dj.

“Doar eu, tocurile mele şi microfonul”

Jessie J şi-a făcut apariţia în jurul orei 21:00 sub privirile a cel puţin 16.000 mii de spectatori. Nu renunţase la elementul definitoriu al prezenţei sale scenice: celebrii pantaloni mulati. Încă de la primele acorduri am înţeles că acesta nu va fi un concert oarecare, în care o voce frumoasă urcă pe scenă şi interpretează câteva melodii în timp ce publicul dansează robotizat. Nu, acesta avea să fie un concert de care se va vorbi mult timp de acum încolo. Iar melodiile vor fi cele în care te regăseşti, povestea nefiind doar a autoarei-interprete, ci şi povestea fiecăruia dintre ascultători.

Jessie a început în forţă, cu hitul “Do it like a man” şi publicul a urmat-o frenetic. Surprinzător, amatorii de plajă de la Mamaia ştiau toate versurile melodiilor. Jesse trecea repede de la o ipostaza la alta şi se reinventa cu fiecare nou cântec. Acest lucru i-a derutat pe unii ascultători. E de precizat, însă, ca fiecare melodie îi spunea povestea. Pentru cei care o ştiau, a fost o încântare, pentru cei care nu o ştiau, un prilej să o descopere şi să îi înţeleagă motivaţia. Ne-a vorbit despre o serie de teme definitorii pentru artiştii indie: imperfecţiunea omului şi valoarea banului în societate. Ne-a demonstrat că e fata pragmatică, ancorată în realitate, cu impact direct asupra empatiei ascultătorului. Parcă eram martorii unui desfăşurător de film, Jessie anticipând reacţiile noastre şi folosindu-se de fiecare efect care apărea pe parcurs: gândacii mici de pe scenă, bilele gigantice din public şi scrisoarea primită de la un fan.

La finalul ultimei sale melodii a început un foc de artificii.  Acesta a distras atenţia publicului; de aceea, majoritatea spectatorilor au ratat plecarea artistei de pe scenă. Totul a fost atât de brusc încât, după ce ne-am revenit, am constatat că Jessie dispăruse fără urme. De parcă nu ar fi fost niciodată acolo.

ARTICOLE SIMILARE

Cast-ul “Seinfeld” se reunește

realitatea

Katie Holmes, la un pas de a lua foc

realitatea

TOPMODEL: Izabel Goulart, un Inger pozeaza …TOPLESS! Galerie FOTO cu IZABEL GOULART

realitatea

Aerobic și dans la metrou cu Nestlé Fitness

realitatea

O scriitoare spaniola pozeaza NUD! / Album FOTO cu iubita lui Ibaka

realitatea

Ghici cine…

realitatea

Scrie un comentariu