Tabu
Image default
FASHIONSlider

Anatomia unei genţi: Gucci Jackie 1961

Acest model iconic, reproiectat de Alessandro Michele, reinventează codurile tradiționale de accesorii.

Gucci a relansat geanta Jackie în cadrul colecției pentru toamnă/iarnă 2020-21. Reinventată de mai multe ori, revine în această toamnă sub îndrumarea lui Alessandro Michele. Indiferent dacă este într-un format mini sau midi, în culori atemporale sau într-o gamă de pasteluri, esența sa vintage încă se poate regăsi în această versiune mai contemporană.

Creată în 1961, această geantă cu forma curbată și cu clemă aurie a fost îndrăgită în anii 60 și 70. Jackie își are sursa de inspirație de la Jackie Kennedy, care avea obiceiul să o poarte în mod regulat.

Concepută în 1961 de casa Gucci, geanta hobo a fost făcută celebră de fosta Primă Doamnă a Americii, Jackie Kennedy, care a comandat șase exemplare în 1964 înainte de a fi purtată peste tot, de pe străzile din New York până la Capri. Brandul a redenumit-o după prenumele ei și astfel s-a născut geanta Gucci Jackie 1961.

O poveste fără sfârșit

Jackie a fost un reper al casei italiene de câteva decenii. Cu această nouă versiune a lui Alessandro Michele redescoperim latura vintage a modelului din 1961, dar în spiritul vremurilor a apărut pentru prima dată pe podiumul ultimului spectacol masculin de toamnă/iarnă 2020 ca accesoriu, designerul definește Jackie din 1961 prin eliminarea genului.

Elementul de stil

Este disponibil în trei dimensiuni (mediu, mic și micro), în culori pe care doar Alessandro Michele le poate oferi: lila, galben prăfuit, albastru, roz bombon, piton și negru, roșu și GG Supreme. Din material țesută, cu cureaua de umăr detașabilă, geanta este accesoriul perfect pentru o modă couture sau un stil grunge.

ARTICOLE SIMILARE

Vopsirea părului | 9 greșeli care te fac să arăți mai în vârstă

Andreea Damian

Shannen Doherty și-a luat adio de la familie. Cancerul s-a extins!

Andreea Damian

UNTOLD 2022 | Cât costă cazarea. Peste 5.000 de locuri disponibile

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 15 iunie!

realitatea

Schimbare majoră în juriul iUmor. Cine i se alătură lui Bendeac, Deliei și lui Cheloo

Andreea Damian

Andra dă startul concertelor la Târgul de Crăciun din București. Programul complet al evenimentelor

Andreea Damian

Scrie un comentariu