Tabu
CULTURESlider

Angela Merkel, de nouă ani cea mai puternică femeie din lume

Jurnaliștii de la Forbes au dat publicității clasamentul care ia în considerare realizările femeilor din poziții de conducere din diferite colțuri ale lumii, în politică, afaceri sau divertisment. Pentru al nouă an consecutiv, Angela Merkel este cea mai puternică femeie din lume. Cancelarul german ocupă această poziție din anul 2006, cu excepția anului 2010, când titlul a fost adjudecat de Michelle Obama.

Merkel s-a remarcat de această dată prin „reținerea hotărâtă, fie că a fost vorba să îi facă față lui Donald Trump ori să primească peste un milion de refugiați sirieni în Germania”. Angela Merkel, de 65 de ani, este prima femeie cancelar din istoria Republicii Federale Germania. A fost aleasă în această funcție la data de 22 noiembrie 2005 de către Bundestag, parlamentul german, realeasă la 28 octombrie 2009, 17 decembrie 2013 respectiv 14 martie 2018. Unul dintre cei mai influenţi lideri politici ai momentului a intrat în politică în 1989, odată cu căderea Zidului Berlinului.

La 12 octombrie 2010 acesteia i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj, pentru „contribuția de importanță istorică la unificarea europeană și pentru rolul de importanță mondială jucat în înnoirea cooperărilor internaționale”. În acești ani de mandat, Angela Merkel a reuşit să transforme Germania în statul cu cea mai importantă putere de decizie din Uniunea Europeană.

Pe locul doi se află Christine Lagarde, președintele Băncii Centrale Europene, care a ocupat anterior funcția de director general al Fondului Monetar Internațional și a ocupat locul 22 pe cei mai puternici oameni din lume anul trecut. A treia în clasament este Nancy Pelosi, prima femeie care a ajuns președintele Camerei Reprezentanților în Stalele Unite. La începutul lunii decembrie, ea a anunțat că în Camera Reprezentanţilor din SUA vor fi elaborate articolele pentru inculparea preşedintelui Donald Trump în cadrul procedurii parlamentare pentru eventuala demitere.

Tânăra activistă Greta Thunberg, numită personalitatea anului de revista Time, s-a clasat pe locul 100 în clasamentul Forbes.

ARTICOLE SIMILARE

Alexandrion: o noua sticla!

Trei lei pe o plajă: o sculptură tristă pentru epoca Brexit-ului

realitatea

Au fost identificate trei noi simptome ale COVID-19

Andreea Damian

MIRCEA ZARA ŞI SHURUBEL, GAZDELE COVORULUI ROŞU ROMANIAN MUSIC AWARDS!

Organizatorii show-ului Victoria’s Secret au luat o decizie care va afecta milioane de fani

Andreea Damian

5 superalimente pe care trebuie să le consumi în sezonul rece

Andreea Damian

Scrie un comentariu