Home > Lifestyle > Cele mai captivante circuite de calatorie pentru primavara 2017

Cele mai captivante circuite de calatorie pentru primavara 2017

Acum ca lungile luni de iarna se incheie, incepe un nou sezon propice calatoriilor cum sunt vizitarea oraselor, drumetii sau alte puncte de atractie in aer liber. Fiecare anotimp are avantajele si dezavantajele sale in ceea ce priveste oportunitatile de calatorie: chiar daca in lunile friguroase poti merge in statiuni montane pentru sporturile de iarna, primavara poti sa reincepi circuitele de calatorii in care ai deja planuit un traseu inedit. Zilele insorite si caldura de afara inseamna ca poti strabate din nou la pas orase intregi pentru a le afla secretele. In paragrafele urmatoare ti-am pregatit cele mai interesante circuite de calatorie de care poti profita in timpul primaverii.

Tunisia
Tunisia e o tara cu o cultura bogata, perfecta pentru cei atrasi de lumea araba. In timpul circuitului vei vizita muzeul Bardo al dinastiei Beilor, ce au condus tara timp de 250 de ani, apoi ruinele Cartaginei. Orasul antic a fost creat de fenicieni sub conducerea reginei Dido si a fost distrus in timpul Celui De-al Treilea Razboi Punic in 146 I.Hr. Itinerariul aventurii tunisiene continua cu orasul alb-albastru Sidi Bou Said in care vei putea savura o ceasca de cafea privind catre Golful Tunis. Vei vedea si cultura religioasa antica a tarii prin vizitarea orasului sfant Karouan. Aici, vei intra in Marea Moschee, cea mai veche din Africa. Printre celelalte atractii turistice din circuit se numara Colosseumul El Djem, Chott El Djerid sau locuintele culturii berbere din Matmata.

Turcia
Turcia e una din tarile ce au lasat un impact istoric, dar si cultural Romaniei pe care nu trebuie sa le ratezi. De asemenea, fiind destul de aproape inseamna ca nu vei petrece prea mult timp pe drum. In decursul acestui tur vei putea vizita Moscheea Selimiye cu cele patru minarete aflate in patrimoniul UNESCO, Moscheea Albastra, Biserica Sfanta Sofia, dar si palatul Topkapi al sultanului. Bazarul impresionant din Istanbul e un loc pe care nu il vei uita deoarece aici poti gasi de la covoare la delicii turcesti sau orice alte produse. Calatoria in Turcia continua cu croaziera prin Marea Marmara catre Insula Printului. Poti beneficia de acest itinerariu deosebit daca achizitionezi circuitul de calatorie de la Q-travel.

Serbia, Muntenegru, Macedonia
Chiar daca aceste tari nu sunt foarte populare pentru majoritatea turistilor, cultura tarilor balcanice are un farmec aparte, specific, de care te vei indragosti imediat. Belgradul, capitala Serbiei, e primul oras pe care il vei vizita si se mandreste cu arhitectura cladirii Parlamentului, Citadela Kalemegdan si Palatul Printesei Ljubice. Vei avea parte de privelisti naturale de neuitat in Muntenegru: Canionul Tara (al doilea ca marime dupa Marele Canion) si Boka Kotorska (cel mai sudic fiord din Europa). In cadrul aceleiasi calatorii vei putea vizita si Dubrovnik supranumita ”Perla Adriaticii”, dar si casa memoriala a Maicii Theresa.

Primavara e o perioada avantajoasa din punct de vedere al preturilor pentru turisti si planificarea vacantelor. Mai ramane doar sa te hotarasti ce destinatie ai vrea sa vizitezi si sa stabilesti zilele de concediu. Ce parere ai de propunerile facute de noi?

Articole asemanatoare
Selfie-urile Geisha interzise la Kyoto deoarece creșterea numărului turiștilor are un efect negativ
Influencerii de pe Instagram sunt atrași de Cernobîl ca moliile de bec
Complexul Machu Picchu din Peru riscă să fie acoperit de un aeroport
Găurile de vierme ar putea fi portaluri către alte universuri și acum știm cum arată

Comenteaza acest articol

Cele mai captivante circuite de calatorie pentru primavara 2017

by realitatea   2 min
0