Home > Agenda > Animation Worksheep 2012 aşteaptă înscrieri!

Animation Worksheep 2012 aşteaptă înscrieri!

Animation Worksheep, atelierul de film de animaţie prezentat de Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, ajunge la a doua ediţie! Atelierul este destinat, anul acesta, atât tinerilor animatori din România, cât şi celor din Republica Moldova.
Destinat tinerilor animatori români cu diferite niveluri de experienţă,  inclusiv începătorilor care dovedesc aptitudini de grafică / desen şi stăpânesc noţiuni elementare de animaţie – Animation Worksheep va produce anul acesta un program de scurtmetraje de animaţie care va putea fi urmărit pe marele ecran în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Anim’est, care va avea loc în perioada 5-14 octombrie 2012 la Bucureşti şi va fi urmată de un follow-up la Cluj-Napoca și o ediţie specială, organizată în luna noiembrie la Chişinău.
15 cursanţi cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani vor fi selectaţi pentru cea de-a doua ediţie a Animation Worksheep, desfăşurat la Pensiunea Mistral 8 din Şimon-Bran, în perioada 4 – 21 mai 2012. Se vor aborda mai multe tehnici de animaţie: 2D desenat, stop-motion, cut-out, 2D digital, 3D. Ponderea fiecărei tehnici va fi stabilită după selectarea celor 15 cursanţi, în funcţie de competenţele şi aspiraţiile lor. La finalul atelierului, participanţii vor avea o experienţă consistentă de lucru în filmul de animaţie, din punct de vedere tehnic şi creativ. Cei trei traineri – animatori cu experienţă – îi vor ghida pe aceştia şi le vor oferi tot sprijinul necesar pentru realizarea unui scurtmetraj de animaţie, şi vor lucra cot la cot cu ei.
Filmele realizate la prima ediție a atelierului, alături de imagini cu protagoniștii acesteia, pot fi urmărite accesând linkul: www.youtube.com/.
Pentru prima dată, în 2012 programul atelierului include şi un modul de scenaristică susţinut de Asociaţia CTRL+N, menit să îi ajute pe participanţi să îşi dezvolte poveştile pentru scurtmetrajele pe care le vor realiza, precum şi să le ofere noţiuni elementare despre structura, formatul şi conţinutul unui scenariu de film. Scenaristele Ana Agopian şi Oana Răsuceanu, alături de regizoarea Iulia Rugină, cele care susţin şi atelierul de scenaristică First Draft, aflat în prezenta la a şaptea sesiune, vor fi prezente la Bran pentru a susţine acest curs intensiv.
Înscrierile la Animation Worksheep vor avea loc în perioada 12 martie – 1 aprilie 2012, iar cei care doresc să participe sunt rugaţi să trimită prin e-mail, pe adresa workshop@estenest.ro, menţionând în subiectul e-mailului ANIMATION WORKSHEEP:
1.    Câte un CV personal cu informaţii relevante şi date de contact complete;
2.    O scrisoare de intenţie care să cuprindă o autoevaluare a aptitudinilor şi o prezentare a aspiraţiilor în ceea ce priveşte participarea la Animation Worksheep;
3.    O adresă FTP sau un link de unde pot fi descărcate materiale relevante realizate de candidat: animaţie sau artwork de grafică / design. Ca o alternativ[, aceste materiale pot fi trimise şi prin poştă, la adresa de mai jos;
4.    Opţional, candidaţii pot trimite şi un sinopsis, o idee sau un scenariu de scurtmetraj de animaţie (2 minute).
Dacă există materiale care nu pot fi trimise în format electronic, DVD-uri şi / sau schiţele pot fi expediate şi prin poştă, pe adresa Str. Gen. Berthelot, nr. 55-57, et. 5, camera 93, sector 2, Bucureşti, menţionând pe plic ANIM’EST – pentru ANIMATION WORKSHEEP şi datele de contact complete ale expeditorului.
La Animation Worksheep 2012 nu este permisă participarea animatorilor care au luat parte la ediția din 2011.

Articole asemanatoare
Bucharest Fashion Week organizeaza ultimul casting
Înscrie-te la cursurile care îţi colorează programul after work!
Intra in Universul DallesGO cu 20% reducere

Comenteaza acest articol

Animation Worksheep 2012 aşteaptă înscrieri!

by   2 min
0