Tabu
LIFESTYLE

Apa din alimente = sănătate! Apa în formă pură = îmbătrânire!

Unul dintre cei mai cunoscuți dermatologi de la Hollywood (în traducere, că n-am mai spus-o de mult timp, Lemnul Sfânt), Dr. Howard Murad, a publicat de curând un raport prin care vrea să demonstreze că apa provenită din legume sau alte alimente este mult mai sănătoasă decât apa băută pur și simplu.

Howard susține că secretul menținerii sănătății și a unui aspect tânăr constă în menținerea unor celule sănătoase care pot reține apa în egală măsură cu celulele tinere. Celebrul dermatolog susține că durata mai lungă de viață este mult mai legată de un stil de viață sănătos decât de genetică. Munrad a explicat că omul nu este făcut din 80% apă, ci mult mai puțin de atât, undeva pe la 50%. "Oamenii nu sunt, așa cum se crede, făcuți din 80% apă. Asta se întâmplă la naștere și în primii ani de viață. De atunci, factorii interni și externi au modificat capacitatea corpului de a reține apa, iar asta explică semnele îmbătrânirii care apar pe la vârsta de 30 de ani: pielea este mai uscată, digestia este mai înceată, iar energia se diminuează.", a explicat specialistul.

Howard Murad susține că există două tipuri de apă în organism: apa pozitivă, wellness, care menține celulele tinere și apa surplus, care se găsește între celule și care duce la îngrășare, ochi umflați, senzații de balonare, semne care indică faptul că organismul nu face ceea ce trebuie cu apa consumată.

Murad spune că apa provenită din legume sau alimente este mult mai sănătoasă pentru că este înconjurată de molecule care o ajută să intre mult mai ușor în celule. De aceea este mult mai bine să… mâncăm apă decât să bem apă.

Murad a oferit și o listă de produse naturale care conțin un procent ridicat de apă:

– penele roșu și castravetele, 97%
– roșiile, 95%
– vinetele, 92%
– piersicile, 87%
– morcovii, 88%
– pâinea integrală, 33%
– fasolea, 77%
– pieptul de pui, 65%
– somonul, 62%
– brânza cheddar, 40%

Howard Munrad a mai declarat că, deși ar putea părea dificil, nu este imposibil să consumăm 2 litri de apă doar din diverse alimente. Acest lucru poate fi realizat cu un meniu bine stabilit.

ARTICOLE SIMILARE

TARTĂ LA NIVEL DE ARTĂ: O rețetă simplă și delicioasă care va deveni virală

Ciocîrlan

Eficienta si eficacitate la tine acasa. Sfaturi de optimizare a spatiului de lucru din casa

realitatea

5 pași spre dimineți perfecte, lipsite de stres

Andreea Damian

Ce cadou sa ii oferi unui pasionat de calatorii?

realitatea

Jucatoare romanca de tenis lovita de tatal ei la finalul unui meci pierdut

El se lauda ca a fost primul iubit al Iuliei Vantur

Scrie un comentariu